Adana Barosu, Aziz Erbek başkanlığında 1,5 yıldır önemli etkinliklere imza attı.. Erbek ve arkadaşları baronun kent ve ülke yaşamına hangi katkıları verebileceğine dair güzel örnekler sundu..
En önemlisi de..
Adana’ya yeni adliye binası kazandırma girişimiydi..
Eski binanın kısa bir süre yetersiz kalacağını öngörüp, yerine karşı çıkan azınlık arasındaydım. Aradan geçen 7 yıllık süre ben ve benim gibi düşününleri haklı çıkardı.. Neyse ki, Adana Barosu yeni adliye binası kazandırma konusunda başarılı adımlar attı.. Yeri belli oldu, temeli bu yıl içinde atılacak..
* * *
Baro Başkanı Erbek, çok büyük bir etkinliği daha gerçekleştirmek üzere.. Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Baronun davetlisi olarak 13 Mayıs’ta Adana’ya geliyor.. Sadece Gerçeker değil, neredeyse Yargıtay Adana’ya taşınıyor.. Yargıtay’ın 5 daire başkanı ve 22 Yargıtay hakimi de Adana’da olacak.. 13-14-15 Mayıs tarihleri arasında boşanma hukuku üzerine konuşmalar yapılacak..
* * *
Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, etkinlik çerçevesinde yargının sorunları hakkında da konuşacak.. Doğal olarak ülke gündemindeki sorunlardan farklı bir söylem kullanmayacak..
AKP iktidarının yargıyı elegeçirme noktasındaki fütursuzca girişimlerini, yargının sorunları arasında ilk sıraya oturtması kaçınılmaz gibi görünüyor..
* * *
Durak’ın siyasi bir kararla geçici olarak görevden alınışı, demokrasiye ve hukuk devleti ilkelerine darbe vurdu.. Yargıtay Adana’da kamp kurarken, bu kentte yargıyla çatışan bir siyasi iktidarın varlığını gözönünde bulundurması elbette beklenemez..
İşte, Gerçeker böylesine sert bir iklimin yaşandığı Adana’da yargının sorunlarını dile getirecek..
O kent ki; AKP’nin Türkiye’de özlemini kurduğu sistemin pilot bölgesidir..
* * *
Şu öngörüde bulunmak da mümkün..
Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, 13 Mayıs’ta Adana’ya geldiğinde beraberinde ulusal medya mensupları da olacak.. Yargının sorunlarına ve ülke gündemine dair söyleyeceği her söz satırı satırına gazete sütunlarında ve televizyon ekranlarında yer alacak..
Bu arada..
Adana’da Durak özelinde yaşanan AKP keyfiyeti ve hukuk dışılık da bu vesileyle yüksek yargı düzeyinde tartışılır..
Kaçınılmaz görünüyor..!