Cumhuriyet tarihimizin en kara günlerinden biri de 15 Temmuz hain darbe girişimidir diyen Başkan Tanburoğlu şu açıklamayı yaptı. “15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. yıl dönümünde, demokrasimize ve milletimize kasteden hain terör örgütünü lanetliyor, demokrasi uğruna can veren 251 şehidimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Aynı menzile yürüyen demokrasi karşıtı yapıların çıkar çatışmasının, ülkemizi 15 Temmuz karanlığına sürüklediğini ve 20 Temmuz'da ilan edilen OHAL yoluyla Türkiye'yi bir diktatörlük rejimine dönüştürdüğünü asla unutmayacağız. Mutlaka ama mutlaka, hain terör örgütünün siyasi ayağını ortaya çıkaracak, hesabını da bu eli kanlı ve karanlık yapının tüm faillerinden soracağız.”

İl Başkanı Tanburoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Cumhuriyet Halk Partisi darbelerden, siyasi engellemelerden ve anti-demokratik uygulamalardan en çok zarar gören ve mağduriyet yaşayan partidir. “CHP olarak, bir kez daha demokrasinin yanında olduğumuzu, her türlü darbenin karşısında olduğumuzu belirtmek isterim. Biz, darbenin kimden geldiğine bakmaksızın, her türlüsüne karşıyız. Bundan 101 yıl önce Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığı ve önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ne ilelebet sahip çıkacağız, ülkemizin ve demokrasimizin gelişmesi için var gücümüzle çalışacağız.”

CHP'li Bulut'tan Diyanet'e 30 Ağustos Tepkisi: "Siz Anmasanız da Atatürk Türkiye'dir" CHP'li Bulut'tan Diyanet'e 30 Ağustos Tepkisi: "Siz Anmasanız da Atatürk Türkiye'dir"

Editör: Murat BERHUN