Adana'nın en saygın gazetesinin imtiyaz sahibi olan duayen gazeteci Çetin Remzi Yüreğir, ailesinin tören istememesi üzerine asri mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı. 

Cenazeye Belediye eski başkanları, STK temsilcileri ile siyasetçiler de katıldı. Ama dikkat çeken genelde eski siyasetçilerin cenaze töreninde yer almasıydı. Mevcutta seçilen Belediye Başkanlarından kimse yer almazken Seyhan Belediyesi eski Başkanı Akif Kemal akay, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü vefa örneği göstererek cenazede hazır bulundu.

Mevcutta Katılımcılar şöyleydi:

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, ÇGC Başkan Yardımcılarından Hüseyin Arat, ÇGC Kurucu üyelerinden Oğuz Baytok, Basın İlan Kurumu Bölge Müdürü Çetin Oranlı, CHP eski Dönem Milletvekillerinden Zülfikar İnönü Tümer, Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediyesi eski Başkanı Akif Kemal Akay, CHP İl Başkanı Dr.Anıl Tanburoğlu, CHP eski İl Başkanlarından Fevzi Ciritçi, CHP Seyhan İlçe Başkanı Ramazan Atikaslan, CHP Yüreğir İlçe Başkanı Av.Sabri Sarı, Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Karatay, Önceki dönem CHP Adana Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Ulaş Çetinkaya, CHP Eski İl Başkanlarından Selman Serttepe, Adana Sanayi Odası Önceki Dönem Başkanı Sadi Sürenkök, Seyhanspor Kulübü Başkanı Zekeriya Turanbayburt, CHP Büyükşehir ve Seyhan Belediye Meclis üyeleri, gazeteciler, ailenin yakınları ile Yeni Adana Gazetesi’nde mesleğe başlayan gazeteciler ile son dönemde gazetede 22 yıl boyunca çalışan M.Ömer Üney ile Vahit Şahin, Fehmi İnceoğlu ve Ferhat Ösme

Ancak gözler her zaman "Yeni Adana Gazetesinin yanındayız" mesajları veren seçilmiş Belediye Başkanları ve Milletvekillerini aradı. Ama Orada değillerdi. Başkan yardımcıları veya temsilcileri vardı.

SORUN "MEDYAYA BAKIŞ" MI?

Ama sorun bu değildi.

Sorun aslında medyaya bakışı gözler önüne seriyordu. Adana'nın en saygın gazetelerinden Yeni Adana gazetesinin imtiyaz sahibi Duayen gazeteci Çetin Remzi Yüreğir'in dahi cenazesine gel(e)meyen Kentin seçilmiş Belediye Başkanları ile Milletvekilleri acaba hangi gazetecilerin vefatınada cenazelerine gidecek.

Gazeteci Kurtul Çakın'dan Flaş Karar "Adayım" Gazeteci Kurtul Çakın'dan Flaş Karar "Adayım"

DUAYEN GAZETECİ YÜREĞİR, YENİ ADANA GAZETESİNİ NEDEN KAPATTI?

Duayen Gazeteci Çetin Remzi Yüreğir'in ve Yeni Adana Gazetesinin saygın ve Onurlu geçmişi düşünüldüğünde seçilmişlerin cenazede bulunmaması dikkat çekti. Duayen Gazeteci Çetin Remzi Yüreğir'in tarih kokan, Yeni Adana Gazetesini tüm ısraralara rağmen kapatması,  ailesinin de Duayen gazeteci için cenaze töreni istememesi seçilmişlerin cenaze töreninde yer almamasıyla bir kez daha ortaya konan duyarsızlığa tepki olup olmadığı merak ediliyor. 

Editör: Murat BERHUN