Ayhan Barut, Basın Sektörü ve Gazeteciler için Meclis Araştırması İstedi Ayhan Barut, Basın Sektörü ve Gazeteciler için Meclis Araştırması İstedi

30 Ağustos 1922’nin tüm dünyaya örnek bir kurtuluş mücadelesinin zaferle taçlandığı gün olduğunun altını çizen Göl mesajında, Atatürk’ün Büyük Taarruz öncesi söylediği “Ya istiklâl ya ölüm” sözünün iyi anlaşılması gerektiğini belirtti.

Yönetim Kurulu adına Başkan Kamil Yalçın Göl’ün mesajında yer alan ifadeler şöyle:

Büyük Taarruz Türk Milletini boyunduruk altına almak, toprağımızı yağmalamak isteyen düşmana ve tüm dünyaya ders niteliğindedir. Bu büyük taarruzdur ve neticesinde elde ettiğimiz zafer, tüm dünyaya ilan ettiğimiz bağımsızlık ilanıdır. Bu ilanın 102. yılında aynı ruh ve cesaretle yolumuza devam ediyoruz. İstiklal mücadelemizin tarihi şartlarını, bu mücadelede kimin hangi safta yer aldığını, kazanılan zaferin yokluk içindeki bir milletin azim ve kararlılığının ürünü olduğunu iyi idrak etmek gerekir. En önemlisi de bunun bir var olma, onurunu ve toprağını çiğnetmeme savaşı olduğunu idrak etmektir ki bu milli şuurumuz açısından çok önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti, birlik ve beraberliğimizin, azim ve kararlılığımızın devamıyla ilelebet yaşayacaktır. Kahraman ecdadımızın emanetleri başımızın üstündedir. Ülkemizi daha güçlü bir konuma getirmek için verdiğimiz medeniyet ve demokrasi mücadelemiz uzun yıllardır olduğu gibi yarın da devam edecektir. Bu vesileyle 30 Ağustos zaferinin 102. yıldönümünde başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan uğruna can veren aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diler, her birini rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.”

Editör: Murat BERHUN