Son kurultayda Genel Başkan olan Özgür Özel, yerel seçim zaferinin ardından işi sıkı tutuyor.

Malum, kazandığı kurultay sonrasından parti içinde “Muhalefet” var. Dışardan gelen eleştirilerin yanında parti içi eleştiriler de var.  

Siz çok uzun süre sonra partinizi Türkiye’de birinci parti yapmışsınız

Umudun odağı” olmuşsunuz.  Hata yapma lüksünüz yok! Çok dikkatli davranıyor.

Bu da çok doğal.

***

Ama bu düşünceyi taşıyan genel merkezin aksine yerelde farklı bir düşünceler de yok değil.

Ben Kazandım” edasıyla hareket eden bazı Belediye başkanları,  eleştiri konularının başında yer alan “akraba atamaları” konusunda Genel Merkezi dikkate almıyor, umursamıyor.

Dedim ya “Ben Kazandım” düşüncesi böyle yaptırıyor.

Bu konuda Yüreğir Belediyesi de Genel Merkezin çok tepkisini alıyor.

Genel Başkan sık sık “Akraba Atamaları” konusunda Başkan Ali Demirçalı’yı uyarıyor. “Akraba atamalarını geri çek” diyor.

Nasıl demesin! Genel Başkan Özgür Özel. Ablasının kızı Özel Kalem, Kız Kardeşinin oğlu Başkan Yardımcısı, Milletvekili Orhan Sümer’in kardeşi Başkan yardımcısı…

Genel Başkan Özgür Özel Gaziantep dönüşü Adana’da kebapçıda Ali Demirçalı’yı akraba atamaları nedeniyle bir de sözlü olarak uyarıyor.

Özgür Özel’den yeğen atamaları ile ilgili uyarı yiyen Başkan Ali Demirçalı artık direnemiyor.

Ama sorunu göz boyama atamaları yaparak aşmaya çalışacağı söyleniyor.

Akraba ve Vekil Kardeşin yerine atanması muhtemel isimler İsmail Ceylan ve Eren Yıldırım. Ancak iddia odur ki, atamalar resmiyette olsa dahi, yeğen ve vekilin kardeşi hala resmi olmasa da belediye de söz sahibi olacak.

Başka odalarda otursalar da yeğen ve vekil kardeş işleyişte söz sahibi olacaklar.

Sözde atamalarla Genel Merkezin sesi kısılacak. Ama işleyiş aynen devam edecek. Genel Merkez bunu görür mü bilemeyiz. Bu sözde atamaların arkasında, geçen hafta gizlice belediyeye gelerek görüşmeler yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Milletvekili Orhan Sümer in olduğu iddia ediliyor.

Bakalım Genel Merkez bunu nasıl değerlendirecek.

Madalyonun öteki yüzünde ise ilginç bir “Atama” komedisi var. Yeğen ve vekil kardeşinin yerine ataması yapılacak isimlerle ilgili ilginç dedikodular var.

Başkan yardımcılığı için adı geçen Eren Yıldırımın gençlik kolları seçimi akşamında paylaştığı “3 köpek” fotoğrafı tartışılmış ve Seçim öncesi Yüreğir ilçeyi ziyaret eden  “3 belediye Başkanını temsil ediyor” iddiaları ortaya atılmıştı.

Soru ise şu: Eren Yıldırım Yüreğir Gençlik Kolu seçiminin akşamında bu göndermeyi kimlere karşı yaptı ve bu atamada bu konu etkili oldu mu?

Diğer Başkan yardımcılığı için adı geçen İsmail Ceylan ise ailesinde başka partilere gönül vermiş  isimler olması nedeniyle eleştiriliyor. ASKİ Genel Müdür vekilliğine MHP’li Mansur Aladağ’ı atayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a atıf yapılarak “CHP’’yi içselleştirmiş bir aileden partili kimse yok muydu?” eleştirileri parti içinde yapılıyor.

***

Bu Kararları verenler “Partiyi düşünerek mi davranıyor?” buna biz karar veremeyiz.

Ancak biz, sözde atama kararlarına ve atanacak isimlerin duruşuna Genel Merkez ne diyecek ona bakarız?

Sonra da Partiyi mi düşünmüşler kendilerini mi onu yorumlarız!