Doç Dr. Ergül Halisçelik’in Genel Sekreterlik görevinden istifa ederek Bursa Büyükşehir Belediyesine Genel Sekreter olarak gitmesinin ardından Adana Büyükşehir Belediyesinin ekonomisinde ilginç şeyler olmaya başladı.


Liyakatiyle Türkiye’de aranan bir isim haline gelen Doç Dr. Ergül Halisçelik yerel seçimlerin ardından sitemini de dile getirerek Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevinden istifa etmişti. Liyakati, Adana Büyükşehir Belediyesinde başardığı mali disiplin ile proje bazlı ekonomik kazanımlarıyla dikkat çeken Doç Dr. Ergül Halisçelik memleketi Adana’yı bırakmak zorunda kalarak, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in özel davetiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak göreve başladı.

ADANALI DEĞERİNE SAHİP ÇIKAMADI, BÜYÜKŞEHİR’İN EKONOMİSİ ve PROJELERİ ŞAŞTI!

Adanalı'nın, Ergül Halisçelik’in Adana’dan gitmesiyle kente yön veren önemli bir değerini kaybetmesinin yanı sıra, Adana Büyükşehir Belediyesinde ekonomik verilerde “şaşma” baş gösterdi. 

MAAŞLAR EKSİK ÖDENDİ; İŞÇİLER ŞAŞKIN!

Ergül Halisçelik döneminde mali disiplin sağlanan Adana Büyükşehir’de çok uzun süre sonra Ağustos ayının 15’indeki işçi maaşları eksik ödendi. İşçiler uzun süre sonra maaşlarının eksik ödendiğini görünce şaşkınlık yaşadı. Memurlar da son dönemde sosyal denge ödemelerini alamamaya başladı. İşçiler ve memurlar “Ergül Halisçelik gidince Büyükşehir Belediyesinde ekonomi şaştı.” değerlendirmesini yapıyor. 

HALİSÇELİK’İN GAYRETİYLE METRO ve TRAMVAY İÇİN AYARLANAN KREDİLER NE OLDU?

Adana Büyükşehir Belediyesi’ndeki ekonomik şaşma, iddiaya göre Metro ve Tramvay için Dünya Bankası ve EBRD’den ayarlanan kredileri de etkiledi. Mali disiplinin ortadan kalkmasıyla Dünya Bankası ve EBRD kredilerinin de kente gelmesi konusunda sıkıntılara neden oldu. Halisçelik döneminde mali disiplin nedeniyle kredi için olumlu ilerleme sağlanmışken yeni ekonomi yönetiminin başa geçmesiyle kredi konusunda da sıkıntılar ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyesinin mevcut ekonomi yöneticilerinin metro kredisinin alımı konusunda Dünya Bankası ve EBRD’ye güven verip veremeyeceği merak edilirken vatandaş ise “Cumhurbaşkanı Erdoğan dahi onay vermişken, alınma sürecindeki Dünya Bankası ve EBRD Kredisi Ne Oldu?” sorusunu soruyor.

Bakalım, Büyükşehir Belediyesindeki mali disiplin ne olacak?
Daha da önemlisi Metro ve Tramvay için ayarlanmış kredi alınabilecek mi?
Yoksa Liyakatle, Liyakatsizlik arasında mı kalacağız?