Güncel

"Gıda Güvencesi" Krizine Çözüm Arayacaklar

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Adana Şubesi öncülüğünde "Yeterli ve Dengeli Beslenmek, En Temel İnsan Hakkıdır" başlıklı bir Dünya Gıda Paneli düzenlenecek.

Abone Ol

5ocakgazetesi.com

TMMOB Gıda Mühendisleri 0dası Adana Şube, TMMOB  Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube, TMMOB Kimya Mühendisleri Güney Bölge Şube ve Adana Veteriner Hekimleri Odasınca gerçekleştirilecek panel, Adana Büyükşehir Belediyesi ile Seyhan Belediyesince destekleniyor. Bu önemli etkinlik, gıda güvencesinin günümüzde karşı karşıya kaldığı zorlukları, bu sorunların altında yatan nedenleri ve olası çözüm önerilerini tartışmayı amaçlıyor. Panel, 19 Ekim Cumartesi günü saat 14.30'da Adana Selman-ı Pak Toplantı Salonu'nda gerçekleşecek.

Panelde, alanlarında uzman dört önemli akademisyen konuşmacı olarak yer alacak. Tarımsal ve toplumsal gıda politikaları üzerine çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. Cemal Taluğ, gıda güvenliği konusundaki araştırmalarıyla tanınan Prof. Dr. Zafer Erbay, kırsal kalkınma ve sosyal adalet konularında uzman Prof. Dr. Bülent Gülçubuk ve sürdürülebilir tarım politikaları üzerine derinlemesine çalışmaları olan Prof. Dr. Murat Fındık, etkinliğe katkıda bulunacak isimler arasında.

Etkinlik kapsamında, katılımcılar, gıda güvencesinin sağlanmasına yönelik olarak atılması gereken adımlar, sürdürülebilir gıda üretimi ve dağıtımı konularında da bilgi edinecekler. Panelde tartışılacak diğer başlıklar arasında tarım politikalarının iyileştirilmesi, tüketici bilinçlendirme programları ve gıda israfının azaltılması yer alıyor.Düzenlenecek olan bu panel, toplumda gıda güvencesi ve beslenme konularında farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Yapılan duyuruda katılımın ücretsiz olduğu etkinlik, herkese açık bir şekilde gerçekleşecek.