22-26 Kasım tarihleri arasında düzenlenen etkinliklerde, gıda israfının yalnızca ekonomik değil, çevresel boyutlarının da ele alındığını ifade eden Orhan, her yıl dünya genelinde üretilen gıdanın üçte birinin israf edildiğini ve bu israfın küresel sera gazı emisyonlarının %10’unu oluşturduğunu vurguladı. Orhan Türkiye’de ise yılda 18 milyon ton gıdanın çöpe gittiğini belirtti.

Öğrenci ve Velileri Yakından İlgilendiriyor: Ders Saatleri Kısalacak Mı? Öğrenci ve Velileri Yakından İlgilendiriyor: Ders Saatleri Kısalacak Mı?

BİLİNÇLİ TÜKETİCİ OLMAMIZ GEREKİYOR

5ocakgazetesi.com'a açıklama yapan ÇMO Başkanı Deniz Orhan, bilinçli tüketim alışkanlıklarının benimsenmesi gerektiğine işaret ederek, şunları söyledi:

“Toplum olarak kaynaklarımızı daha verimli kullanmalı ve israfı önlemeliyiz. Bu kapsamda kurumların da üretim, dağıtım ve atık yönetim süreçlerini sürdürülebilir hale getirmesi büyük önem taşıyor. İyi planlanmış bir atık azaltım politikası, karbon ayak izimizi küçültmekle kalmaz, aynı zamanda yılda milyarlarca liralık ekonomik tasarruf sağlar.”

Kaynakların korunması ve israfın önlenmesinin bireylerin ve kurumların ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çeken Orhan, toplumu birlikte hareket etmeye davet etti.

Deniz Orhan son olarak Avrupa Atık Azaltım Haftasının, bu tür farkındalık etkinlikleriyle bireylerin ve kurumların çevresel sürdürülebilirlik konusundaki rolünü artırmayı hedeflediğini kaydetti.