Muhammet Erginkara Nerelidir?

İnşaat Mühendisi Muhammet Erginkara 1994 Yılında Adana-Yüreğir'de doğdu.  İlk ve orta öğretim eğitimimi Yüreğir Sakıp Sabancı İlköğretim Okulunda, lise eğitimimi Yüreğir İncirlik Anadolu Lisesinde tamamladı.  2016 yılında Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.

Muhammet Erginkara Ne İş Yapar?

Muhammet Erginkara mezuniyetinin ardından İnşaat Mühendisi olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı faaliyet gösteren Adana’nın önemli bir firmasında Kalite Kontrol sorumlusu olarak 7 yıl çalıştı. Erginkara İş yaşamı sürerken Yapı Malzemeleri Denetçi Mühendisliği Belgesi aldı. 

Muhammet Erginkara 2023 yılının başında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı faaliyet gösteren Adana Zemin Mekaniği ve Kalite Kontrol ve Adana Kalite Kontrol ve Yapı Malzemeleri Laboratuvarlarını kurdu. Muhammet Erginkara halen iki kalite kontrol Laboratuvar firmasının yöneticiliğini yapmaktadır. muhammet erginkara ne iş yapıyor

Erginkara, İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Meclisinde ve bazı Sivil Toplum Kuruluşlarında gönüllü olarak kentin sosyal ve kültürel olarak da gelişimi için görev yapmaktadır.

Muhammet Erginkara Hangi Siyasi Partide Politika Yapmaktadır? 

2019 Yerel seçimlerinde CHP'den Yüreğir Belediye Meclis Üyeliği için başvuruda bulundunan Muhammet Erginkara, Yüreğir Belediye Meclisi’nde bir üyenin istifa etmesinin ardından yedek 1. sırada bulunması nedeniyle Nisan 2023 itibariyle Meclis Üyesi alarak göreve başlamıştır. 

İnşaat Mühendisi Muhammet Erginkara Evli bir çocuk babasıdır.