5ocakgazetesi.com’un, “Sivil Toplum Kuruluşları Konuşuyor” başlıklı bölümünün konuğu Birlik Vakfı Genç Birlik oldu. Birlik Vakfı Genç Birlik Adana Şube Başkanı Mustafa Furkan Ürün, Türkiye ve Adana’daki gençliğin gelişimi için çaba içinde olduklarını belirtti

Birlik Vakfı'ndan Yeni Rektörlere Nezaket Ziyareti Birlik Vakfı'ndan Yeni Rektörlere Nezaket Ziyareti

Birlik Vakfı Genç Birlik Adana Şube Başkanı Mustafa Furkan Ürün, Vakıf ve projeleri ile ilgili bilgiler verdi.  ÜRÜN, ülke ve gençlik için projeler tasarladıklarını söyledi.

-        5ocakgazetesi.com: Birlik Vakfı Genç Birlik Nedir? Ne gibi faaliyetler yürütür?

“BİR GENÇLİK, BİR GENÇLİK, BİR GENÇLİK... ZAMAN BENDEDİR VE MEKÂN BANA EMANETTİR! ŞUURUNDA BİR GENÇLİK...”

*Mustafa Furkan Ürün: Birlik Vakfı Genç Birlik kısaca ‘kökü ezelde dalı ebedde bir vakıfdır’ diyebiliriz. Genç Birlik, 18 Kasım 2000 yılında Birlik Vakfı’nın Gençlik Teşebbüsü olarak kurulmuştur. Birlik Vakfı Genç Birlik Genel Merkezimiz İstanbul’dadır. Şu anda Genel Başkanlığını Mustafa ALKAN Başkanımızın yaptığı Vakıfta Genel Merkez Yönetim Kurulunda Muhammed EROL, Abdurrahman ÇİFTÇİ, Ahmet SAZAK, Ahmet Taha PEKER, Atakan USTA, Ensar ORHAN, Fatih ALTUN, Haris Talha TORPİL, Mehmet ERDİNÇ, Mehmet Şerif MAHMUTOĞLU, Mehmet TOKAY, Murat KURT, Namık Kemal TAGRAF, Ömer Faruk KILIÇ, Onur KÜÇÜKDOĞAN, Sedat ŞAHİN, Vehbi KARA, Yasir Raşit ÇULLU, Emrullah KILIÇARSLAN Başkanlarımız bulunmaktadır. Birlik Vakfı Gençlik Teşekkülü olan Genç Birliğin, Ülkemizde aktif 20 Şube Başkanlığı bulunmaktadır.

Aslında biz kimiz?

Biz; geçmişten geleceğe köprü olmak ve bu köprünün kilit taşı olmaya gayret ederek adalet, sevgi ve hoşgörünün hâkim olduğu kadim medeniyet mirasımıza sahip çıkabilecek, milli ve manevi değerlere bağlı, tarihini bilen, ilim sahibi, kültürlü, çağdaş bilim ve teknik bilgiye hakim, ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’ idealine hizmet edebilecek yeterlilikte bir gençlik yetiştirmeyi hedefleyen Birlik Vakfı Gençlik Teşekkülü olan Genç Birliğiz.

Gençliğimiz; çağın gereksinimlerini iyi okuyabilen, kişisel yeteneklerine güvenen, toplumumuza ve insanlığa değer katan, girişimci, demokratik değerleri ve ilkeleri benimsemiş, özgür ve pozitif düşünce sahibi, öz güveni yüksek, yenilikçi, çalışkan, üretken, tarih bilgisi yüksek, iyi ahlaklı, fikirlerini ifade etmekten çekinmeyen, her platformda fikirlerinin savunuculuğunu yapabilen, hoşgörülü ve başarılı bir gençlik olmalıdır.

Birlik Vakfi Genc Birlik Adana Sube Baskani Mustafa Furkan Urun 12345

Genç Birlik, gençliğin yetişmesine katkıda bulunmak suretiyle ülkemize ve insanlığa faydalı olmayı; adaletin, demokrasinin, temel hak ve hürriyetlerin geliştirilmesi için çaba sarf etmeyi; ülke ve dünya sorunlarını yakından takip ederek, gerekli düşünsel ve toplumsal çalışmaları yapmayı hedeflemektedir. Bu çerçevede; gençlerin yetişmesi hususunda mevcut çalışmalara destek vermekte, bunun yanı sıra eğitim ve öğretim hizmetlerinin etkin şekilde yerine getirilmesine yönelik çalışmalar yapmaktadır.

-        5ocakgazetesi.com: Adana’da ne gibi faaliyetlere imza atacaksınız?

VİLAYET İÇİN İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ

Adana’ya 11/10/2023 tarihinde atandık. Kısa zaman geçti üzerinden. Çalışmalara başlarken ilk hedefimiz ilimizin dinamiklerini bilen her kişiye ve kuruluşlara ulaşmak oldu. Bunun içinde gerekli ziyaretler istişareler gerçekleştirdik. Bu ziyaretler ve istişarelerle amacımız Genç Birlik’in önemli mottolarından ‘‘Dava Büyük / Zaman Dar / Tek Kurtuluş Birlik Olmakta.” esinlenerek ifade etmek gerekirse Adana İlimize ‘‘birlikten kuvvet doğar’’ düsturuyla bir şeyler katmaktı. Bugün baktığımızda Adana’mızda birçok sivil toplum kuruluşu sahada bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bizler Genç Birlik olarak Adana’mızda gençlik üzerine güzel işlere imza atmayı planlamaktayız. Şu anda planladığımız üzerine çalıştığımız çokça projeler bulunmaktadır. Ancak bunları açıklamak için daha erken olduğunu düşünmekteyim. Bizler, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın biz gençlere olan ‘‘oku, düşün, uygula, neticelendir’’ öğütlerine uyarak, plan ve program dahilinde projelerimizin alt yapısını oluşturarak uygulamaya koyacağız. Adana gençliği için yararlı işler yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Biz Genç Birlik olarak bu İl de gençlerimizin yararına projeler üretmek ve var olan projelere ortak olmak isteyen herkesle iş birliği yapmaya hazırız.

-        5ocakgazetesi.com: Ekibinizde kimler var?         

Ekip, bir sivil toplum kuruluşu için en önemli yapı taşıdır. Biz ekibimizi kurarken de Adana’mızdaki Birlik Vakfı Kurucu Başkanlarımız ile bu alanda başarılı kişiler ve ekiplerle istişare ettik öneriler, tavsiyeler aldık. Onlardan da ALLAH razı olsun. Ekibimize her meslek grubundan bir arkadaşımızı alarak Şube Yönetim Kurulumuzu oluşturduk. İnşaALLAH farklı alanlarda projeler üreterek Vakfımıza ve Adana’mıza değer katmayı hedefliyoruz.

3 KITAYA HÜKMEDEN ECDADIN TORUNLARIYIZ

“Bir gençlik, bir gençlik, bir gençlik...Zaman bendedir ve mekân bana emanettir! şuurunda bir gençlik...” söylemi gençler hakkındaki önemli ideal. Bu söylemin gereği nedir?

“Bir gençlik, bir gençlik, bir gençlik...Zaman bendedir ve mekân bana emanettir! şuurunda bir gençlik...” diyor merhum Necip Fazıl KISAKÜREK dizelerinde. Bu söylem en ideal ama bizim için bir o kadar da popüler söylem diyebiliriz. ‘‘Zaman bendedir ve mekân bana emanettir! şuurunda bir gençlik’’ denildiğinde şahsımın hatırına   Mehmet Akif ERSOY’un Asım’ın Nesli ifadesi gelir. Ülkemizde, son yıllarda gençlere, gençlerin gelişimini sağlayacak proje ve çalışmalara büyük önem verilmiştir. İşte Zaman bendedir ve mekân bana emanettir! şuurunda olan gençler, bu tür proje ve çalışmaları Ülkemizde ve Adana ilimizde daha da arttıracak, geliştirecek ve bunlara sahip çıkacak olan bireylerdir. Bizler önce Adana’mızda daha sonra da Ülkemizde projeler üretmek, geliştirmek ve sahip çıkmak için çıktığımız bu yolda var gücümüzle çalışacağız İnşaALLAH.

Şu anda Müslüman ülkelerin birçoğunda başta gençler olmak üzere birçok insanda katledilmekte ve zulüm görmektedir. Biz gençler, ‘‘Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, öcünün dâvacısı bir gençlik...’’olarak ve üç kıtaya hükmeden Ecdadın torunları olarak, Bosna Hersek’te, Suriye’de, Mynmar’da, Arakan’da, Doğu Türkistan’da ve son olarak Filistin’deki zulümlere karşı her platformda sesimizi yükseltip bütün mazlumların hakkını savunmaya ve elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Bizim diğer amacımız insan hakları, adalet ve demokrasi söylemleri yapanların aslında perde arkasında neleri planladıklarını sezebilecek, öngörebilecek, anlayabilecek ve bunu kendisine mesele edebilecek gençlerin sayısını arttırmaktır.

GENÇLİK BİLİNÇ KAZANMALI

Türkiye’de gençlerin siyasetten ve toplumsal konulardan da uzak durduğu klişesi var. Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz?

Böyle bir söylem ne yazık ki uzun yıllardır vardı ancak son dönemlerde bu söyleminde miadını doldurduğunu düşünüyorum. Çünkü geçmişe baktığımızda genç kesimin siyasetten uzak olduğunu görüyoruz. Bunun tabi çeşitli sosyolojik sebepleri olduğunu düşünüyorum. Geçmiş tarihlerde yaşanan siyasi olaylarda en büyük zararı yine gençler görmüştür. Bundan dolayı da anne ve babalar çocuklarının siyasetten, toplumsal olaylardan uzak durmalarını istemektedir. Bu yüzden gençler gerek aile baskısı gerek kendi korku ve endişelerinden dolayı siyasetten yıllarca uzak kalmışlardır.

Ancak yakın siyaset dönemimizde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN özgeçmişi ile biz gençlere siyasette gençlerinde aktif yer alabileceğini ve Ülke yönetme fırsatı yakalayabileceğini göstermişlerdir. Gençlere büyük önem vermiş, örnek olmuş ve birçok genç kardeşimizin Milletvekili olmasında öncü olmuşladır.

Genç kardeşlerimizin ülke gündeminden, toplumsal olaylardan uzak kalmamalarını, cesaret kazanmalarını, kendini ifade etmelerini geliştirmelerini, hak aramanın yollarını ve ülkemize ne tür katkılar sağlayabileceklerini anlatarak bu bilince varmalarını sağlamalıyız. Biz Sivil Toplum Kuruluşlarına bu süreçte çok görevler düşmektedir.

MUSTAFA FURKAN ÜRÜN KİMDİR?

Aslen Mersin İlinin Tarsus İlçeli olan Mustafa Furkan ÜRÜN, 15 Temmuz 1992 tarihinde Adana’da doğmuştur. 19/06/2006 tarihinde Sadıka Sabancı İlköğretim Okulu’ndan,18/06/2010 tarihinde ise Adana 19 Mayıs Lisesi’nden mezun olmuştur. İlk Üniversite Lisans eğitimini Çankırı Karatekin Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik Bölümünde alan Ürün, 29/05/2015 tarihinde mezun olmuştur. 2015 yılında Çankırı Karatekin Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından verilen eğitimi tamamlayarak Pedagojik Formasyon Sertifikasını da almıştır. Eğitim hayatına farklı bölümlerde de devam eden ÜRÜN, Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ön Lisans Adalet Bölümünden 29/07/2019 tarihinde, Mersin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Halk Sağlığı Hemşireliği Alanında Tezli Yüksek Lisans yaparak 16/07/2020 tarihinde, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Lisans Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden de 23/01/2023 tarihinde eğitimlerini tamamlayarak mezun olmuştur.

13/11/2015 tarihinde Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine Hemşire olarak göreve başlayan ÜRÜN, 18/09/2017 tarihinde Şehir Hastanesinin Adana’ya açılması neticesinde görevine Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam etmektedir.  Bilgi ve becerilerini arttırmak amacıyla 2019-2020 Bahar Yarı Yılında Mersin Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Anestezi Bölümünde misafir hoca olarak Sistem Hastalıkları Dersi’ne girmiştir.

Üniversite yıllarında sosyal hayat ve siyaset ile iç içe olan ÜRÜN, Çankırı Karatekin Üniversitesinde okuduğu dönemde 2011-2015 yılları arasında Çankırı Belediyesi Gençlik Merkezi Sağlık Yüksek Okulu Sorumluluğu ve Çankırı Ak Parti Gençlik Kolları İl Başkanlığı’nda çeşitli kademelerde görevlerde bulunmuştur. ÜRÜN, 13-18 Mayıs 2013 tarihleri arasında Çankırı Valiliği tarafından düzenlenen Akademi Çankırı projesinde eğitimler almıştır. 22/10/2014-17/12/2014 tarihleri arasında da Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Hizmetleri Birimi tarafından düzenlenen Diksiyon Eğitimini başarıyla tamamlayarak kurs bitirme belgesini almıştır.

Üniversiteden mezun olup memleketi Adana’ ya dönüş yapan ÜRÜN, Ak Parti Adana Gençlik Kolları İl Başkanlığında 2015-2021 yılları arasında İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. 04/07/2015-05/09/2015 tarihleri arasında da Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Hizmetleri Birimi tarafından düzenlenen Osmanlıcada Kolay Metinler Eğitimini başarıyla tamamlayarak kurs bitirme belgesini almıştır.  Adana Ak Parti Siyaset Akademisine katılan ÜRÜN, verilen eğitimleri başarıyla tamamlayıp 11/02/2017 tarihinde Adana ikincisi olarak sertifikasını almıştır.2019 yılında Çukurova Kalkınma Ajansı desteği ile gerçekleştirilen Yönetici Yetkinliklerinin İyileştirilmesi ve Geliştirilmesine Yönelik Eğitim programına katılım sağlayıp, eğitimi başarı ile tamamlayan ÜRÜN, 16/12/2019 tarihinde katılım belgesini almaya hak kazanmıştır.

ÜRÜN, 11/10/2023 tarihinden itibaren Birlik Vakfı Genç Birlik Adana Şube Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Editör: Murat BERHUN