300 Bin TL Ödüllü Tenis Turnuvasında Final Heyecanı 300 Bin TL Ödüllü Tenis Turnuvasında Final Heyecanı

Adanaspor Kulübü Başkını Akgül, basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Turuncu-beyazlı ekibin yeni başkanı Akgül ve yönetim kadrosu kahvaltının ardından açıklamalarda bulundu.

Adanaspor Başkanı Mustafa Furkan Akgül'den İlk Açıklamalar

"GÜZEL İŞLER BAŞARACAĞIZ"

Başkanlık koltuğuna oturmanın heyecan verici olduğunu fakat tecrübeli yönetim ekibi ile güzel işler başaracaklarını dile getiren Başkan Akgül "Böyle bir göreve geldiğim için çok mutluyum. İnşallah güzel şeylerin olacağı bir dönem olur hepimiz için. Birçok kişinin hayalini kurduğu noktada oturuyoruz yöneticiler ile beraber. O yüzden bu sorumluluğun bilincinde kararlar vererek başarılı bir dönem geçirmek istiyoruz. Yönetimimizde tecrübeli isimlerin yanı sıra genç isimler de bulunuyor. Bunun güzel bir karışım olacağına inanıyorum. Hem heyecan hem de tecrübenin olduğu yerden mutlaka güzel işler çıkacaktır." dedi.

"TARAFTARLAR İLE ARAMIZDAKİ SORUNU ÇÖZECEĞİZ"

Uzun yıllardır maçlara gelmeyen taraftarlar ile ilgili konuşan Furkan Akgül "Sportif başarı çok önemli. Taraftarlar birleşmenin en kolay yolu bu. Ne yaparsanız yapın taraftarlar sportif başarı göremezse mutsuz olur. İnsanlar ister istemez uzun zamandır sportif başarı sağlanamadığı için soğudular. Ama onların Adanaspor sevgisinin azalmadığına eminim. Ben futbolcu arkadaşlarıma güveniyorum. Sahada istediğimizi yapmaya başladığımız zaman taraftarlar ile aramızdaki sorun hızlı bir şekilde çözülür." diye konuştu.

Adanaspor Başkanı Mustafa Furkan Akgül'den İlk Açıklamalar "DARBE GİRİŞİMİ BİZİ 4-5 YIL GERİ GÖTÜRDÜ"

Son Süper Lig'e çıkılan sezonda gelişen olaylar ve alınan yanlış kararlar sonucu takımın en az 4-5 yıl geriye gittiğini savunan Akgül, "2015-2016 senesinde mucizevi bir şey yaşadık. Rekor kırarak Süper Lig'e çıktık. Buna benzeyen bir sezondu. Lige kötü başlamıştık. Ama sonrasında elimizdeki mevcut kadroyu güçlendirerek Süper Lig'e çıktık. Süper Lig'e çıktığımız sezon hatalar yapıldı. Ama bu hataların da bazı sebepleri vardı. Ülkede darbe girişimi oldu ve biz ülkeye oyuncu getiremiyorduk. Bunun sonucu 4-5 sene bize eksi yazdı." şeklinde konuştu.

"DEVRE ARASINDA TAKIMI GÜÇLENDİRMEK İSTİYORUZ"

Yapılan transferler ve mevcut kadroyu da değerlendiren Adanaspor Başkanı Furkan Akgül, "Aslında oyun sistemimize uygun transferler yapıldı. 3 tane stoper ile oynadığımız formasyonda kadro derinliğine bakıldığında 3 tane de yedek stoperin olması normal. Sadece forvet konusunda işler yolunda gitmedi. Önce oyuncunun vizesi yetişmedi, ardından bir sakatlık yaşadı ama Urfa maçına yetişeceğini ben düşünüyorum. Riske atılmak istenmeye de bilir. Tamamen hocamızın inisiyatifinde. Onun dışında orta sahaya giden oyuncular yerine Turgay ve Bonke gibi önemli isimler alındı. Şimdilik planımız devre arasına kadar gemiyi limana güvenli bir şekilde yaklaştırmak, ardından devre arasında doğru takviyelerle takımı güçlendirmek istiyoruz." dedi.

Akgül, “Biliyorsunuz benim için de çok çok önemli bir dönem. Asil Bostan 2-3 ay belki 4 ay başkanlık yaptı. Beklemediği sebeplerden ötürü başkanlığı bırakmak zorunda kaldı. Bunun neticesinde bir hafta sonucunda böyle bir şeye karar verildi. Bu sorumluluğu elimizden geldiğince yapmaya çalışacağız” diye konuştu.

Editör: Murat BERHUN