Bilim-Teknoloji

Adana’da İnsan Kaynakları Süreçleri Dijitalleşiyor

İnsan kaynakları platformu Kolay İK ve YİNKADER iş birliği ile Adana’da “İşe Alım ve Performans Değerlendirme Semineri” düzenlendi.

Abone Ol

‘Doğru Çalışanı İşe Almak’, ‘IT İşe Alımı’ ve ‘Çalışandan Doğru Performansı Almak’ konularının ele alındığı etkinliğe yaklaşık 100 insan kaynakları profesyoneli katılım gösterdi. Kolay İK CEO’su Çağlar Yalı, çalışanların performansı ile kurum kültürü arasındaki bağlantıya dikkat çekerken YİNKADER Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Koluman ise dijitalleşmenin önemine vurgu yaptı.

İşe alım süreçlerinden performans yönetimine kadar tüm İK süreçlerini tek bir platformda sunan Kolay İK ile nitelikli ve kaliteli iş gücü piyasası yaratılmasına katkı sağlama hedefiyle çalışmalarını sürdüren Yenilikçi İnsan Kaynakları Derneği (YİNKADER), Adana’da “İşe Alım ve Performans Değerlendirme Semineri” düzenledi. YİNKADER üyelerinin yanı sıra tüm insan kaynakları (İK) profesyonellerinin ücretsiz olarak katılımına açık olan etkinliğe yaklaşık 100 İK profesyoneli katıldı. 

Çağlar Yalı: “Çalışanlar fikirlerine önem veren şirketleri tercih ediyor”

Çalışanın performansı ile kurum kültürü arasında güçlü bir bağ olduğunu ifade eden Kolay İK CEO’su Çağlar Yalı, “Şirketleri ve çalışanları ayrı ayrı ele aldığımızda her iki tarafın da beklentileri var. Şirketler, çalışanlardan iyi bir performans almak istiyor, verimliliği ve bağlılığı artırmaya yönelik projeler geliştiriyor. Bunu da potansiyeli, yetenekleri ve davranışları performans değerlendirme ile ölçerek yapıyorlar. Çalışanlar tarafından baktığımızda ise onlar da güçlü bir kurum kültürü olan, gelişim imkanı sunan, fikirlerine önem verilen şirketleri tercih ediyor. Maaş, yan haklar çok önemli ancak günümüzde tek başına yeterli değil. Dolayısıyla çalışanlarından doğru performans almak ve doğru iş gücünü elinde tutmak isteyen şirketlerin kurum kültürüne daha fazla önem vermeleri gerekiyor. Biz de Kolay İK olarak bu süreçte şirketlere uygulamalarımız ve danışmanlık hizmetlerimiz ile yol arkadaşlığı yapıyoruz. Adana seminerinde gördüğümüz ilgi, şirketlerin insan kaynaklarını geliştirme konusunda ne denli istekli olduğunu gösteriyor, bu da İK’nın ve şirketlerin geleceği açısından sevindirici bir gelişme” dedi. 

Ergin Koluman: “İnsan kaynaklarının dijitalleşmesi etkileşimi ve verimliliği artırıyor”

İnsan kaynakları alanında yenilikçi uygulamaları ve gelişmeleri teşvik etmeyi amaçladıklarını belirten YİNKADER Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Koluman ise yeni teknolojilerin, değişen iş yeri dinamiklerinin ve alanın gelişen uygulamalarının önemine dikkat çekti. Dijitalleşmenin insan kaynakları dünyasında hızla yayıldığını ifade eden Koluman, “Dijitalleşme, insan kaynakları alanında işe alım süreçlerini hızlandırırken, veri analitiği ve yapay zeka kullanımını artırarak daha etkili aday değerlendirmesi sağlıyor. Dijital iletişim araçları, çalışanların etkileşimini kolaylaştırıyor, e-öğrenme ve gelişim platformları çalışanların sürekli olarak yeteneklerini güncellemelerine olanak tanıyor. Veri analitiği ve iş analitiği araçları sayesinde de iş gücü verimliliği artırılırken esnek çalışma modelleri yaygınlaşıyor. Bu verimlilik, Kolay İK ile YİNKADER içerisinde de kendini gösteriyor. Biz YİNKADER olarak Kolay İK iş birliğiyle düzenlediğimiz bu seminer ile İK alanında dijitalleşmenin güçlenmesine katkı sağlamayı hedefledik. Bunu da Kolay İK gibi alanında uzman bir şirket ile gerçekleştirmekten dolayı mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Katılımcılarla fikir alışverişi yapıldı

Seminerde, Kolay İK Büyüme ve İş Geliştirme Yöneticisi Murat Türker ‘Doğru Çalışanı İşe Almak’, Kolay İK CEO’su Çağlar Yalı ise ‘IT İşe Alımı’ ve ‘Çalışandan Doğru Performansı Almak’ başlıklı oturumlarda İK süreçlerini farklı yönleriyle ele aldı. Oturumların ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Yalı ve Türker sektörel deneyimlerini paylaştı ve fikir alışverişinde bulundu.