ADANA’DA MESLEKİ EĞİTİM ATAĞI
Adana’da Cumhuriyet Başsavcılığı ve Yüreğir Belediyesi iş birliğiyle, “Bağımlılık Köyü” projesi hayata geçiriliyor. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’in desteğiyle başlatılan proje kapsamında, denetimli serbestlikten yararlanan mahkumlar 16 farklı meslekte eğitim alacak. Proje ile hem mesleki yeterlilik hem de topluma kazandırma hedefleniyor.
250 BİN KİŞİYE EĞİTİM HEDEFİ
5 Ocak Gündem programında Genel Yayın Yönetmeni Serden Çevik’in sorularını yanıtlayan Karslıoğlu, proje kapsamında, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Çukurova Üniversitesi’nin uzman kadrosu tarafından eğitimler verileceğini ifade etti. Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun önderliğinde gerçekleşecek bu çalışmalarla, kadın ve erkeklerden oluşan katılımcılar 3 ila 5 ay arasında değişen sürelerde eğitim alacak. DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, hedeflerinin 250 bin kişiye ulaşmak olduğunu belirtti.
YENİ BİR İSTİHDAM MODELİ
Adalet Bakanlığı ve ilgili kurumlarla iş birliği içinde yürütülecek projede, mahkumlara yönelik mesleki eğitim programları düzenlenecek. Eğitimler sonucunda, katılımcılar MYK belgesi alarak inşaat, operatörlük, sağlık gibi birçok alanda istihdam edilebilecek. Karslıoğlu, “Duvar ustası bile günlük 2 bin lira kazanabiliyor. Bu projeyle mesleği olan mahkumlar toplumda daha kolay iş bulabilecek.” dedi.
“BAĞIMLILIK KÖYÜ” VE YÜREĞİR’DE YENİ BİNALAR
Yüreğir’de kurulacak “Bağımlılık Köyü” projesi ile rehabilitasyon ve mesleki eğitim bir arada sunulacak. Her gün açık cezaevinden getirilecek mahkumlar, bu köyde çeşitli meslek dallarında eğitim alacak. Projenin amacı, mahkumiyetleri sona eren bireylerin sicil altına alınarak toplumda kayıtlı ve güvenilir iş gücü olarak yer almasını sağlamak.