Güncel

Adana Barosunda Yeni Başkan Volkan Böke Oldu

Adana Barosu 33. Dönem Olağan Genel Kurulu ve seçimleri 12-13 Ekim tarihlerinde Seyhan Oteli’nde gerçekleştirildi.

Abone Ol

12 Ekim Cumartesi gerçekleştirilen Genel Kurula; TBB Genel Sekreteri ve önceki dönem Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük, CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, TÜRAVAK Denetleme Kurulu Üyesi Av. Sabahattin Gümüş, önceki dönem baro başkanları Ziya Yergök, Aziz Erbek, Mengücek Gazi Çıtırık, Necati Erdem, İbrahim Gazioğlu, Gaziantep Baro Başkanı Av. İskender Kahraman, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ahmet Uncu, Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Özden Polatöz, ADAMOB Dönem Sözcüsü ve Adana Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Güney Yılmaz, Adana Eczacı Odası Başkanı Mürsel Yarbuzdağ, Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Özden Polatöz, Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, TMMOB Adana İKK Sekreteri Kerem Şahin, önceki dönem Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, TBB delegeleri ve avukatlar katıldı.

Genel kurul, Divan Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Divan Başkan Vekili Av. Fikret Adamhasan, Divan Üyeleri Av. Gül Aslan ve Av. Ezgi Nezihe Bekmezci Metlioğlu’nun seçilmesiyle oluşturulan divan heyetinin ardında; Atatürk, şehitler ve geçmişte yitirilen avukatlar için Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Sonrasında yapılan konuşmaların ardından 32. Dönem Baro Faaliyet Raporu, Baro gelir-gider hesapları ve Denetleme Kurulu Raporu genel kurulun bilgilerine sundu.

Divan Başkanı, Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ve Denetleme Kurulu Raporunu ayrı ayrı oylamaya sundu. Yapılan oylama sonunda 32. Dönem Baro Yönetimi ibra edildi.

Ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri üzerine söz alan avukatlar, dilek ve temennilerde bulundu.

13 EKİM PAZAR GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLEN SEÇİMDE 3 ADAY İÇİN OYLAR KULLANILDI

12 Ekim Cumartesi günü Seyhan Oteli’nde yoğun katılımla gerçekleştirilen 33. Dönem Olağan Genel Kurulu’nun ardından 13 Ekim Pazar günü seçim yapıldı.

Kurulan 18 sandıkta avukatlar, yeni baro başkanlarını belirlemek için oylarını kullandı.

09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilen oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından sayıma geçildi.

3528 kişinin oy kullandığı seçimde kullanılan oylardan 3394’ü geçerli sayıldı. Kesin olmayan sonuçlara göre Av. Volkan Böke, Adana Barosu Başkanı seçildi.

Kullanılan oyların 1831’ini Av. Volkan Böke alırken, diğer başkan adaylarından Av. Nevzat Elçi 1526, Av. Sinan Tumlukolçu 18 oy aldı.

Av. BÖKE’DEN TEŞEKKÜR

Genel Kurulun Divan Başkanı her üç adayı sahneye aldı. Divan Başkanı Av. Çıtırık, centilmence ve Adana Barosu’na yakışır bir yarış olduğunu belirterek adaylara sırayla söz hakkı verdi.  

Adana Barosu Başkanı seçilen Av. Böke, teşekkür konuşmasında, “Değerli meslektaşlarım, 33. Dönem Genel Kurulumuzu dün 14 saatlik bir mücadele sonrasında sonuçlandırdık. Bugün de centilmence geçen bir seçim süreci yaşadık ve sonuçlar nihayete erdi. Adana Barosu yönetiminde bulunan ve bu dönemde hizmet veren tüm meslektaşlarıma Adana Barosu’na kazanımları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Adana Barosu’nun 32. Dönem Başkanı Sayın Semih Gökayaz ve diğer kurullardaki meslektaşlarıma verdikleri emeklerden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir önceki genel kurulda, yine bu salonda ‘Yarın itibariyle Adana Barosu’nu değiştireceğiz’ şiarıyla yola çıktık. Sahada devamlı birlik, beraberlik, dayanışma ve istişareyi vurguladık. Adana Barosu’nun en büyük kazanımının bu olduğunu, en büyük gücümüzün de Adana Barosu olduğunu herkese anlattık. Bizlere inanan, seçim çalışmalarında emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu zamana kadar hep ‘Artık değişim zamanı’ dedik. Seçimler bitti ve şimdi değişim zamanı. Adana Barosu’nu eski güçlü günlerine hep birlikte döndüreceğiz.”mesajı verdi.

Yeni yönetim şu şekilde oluştu:

BAŞKAN:

Av. VOLKAN BÖKE

YÖNETİM KURULU:

Av. ZÜLAL ELMALI ERDEM

Av. HÜSEYİN SAYGILI

Av. MUAMMER YILANCIOĞLU

Av. HASAN SOYLU

Av. DOĞHAN DOĞAN

Av. BARIŞ SOĞUKPINAR

Av. MEHMET GÖKBERK

Av. MAİDE İNCESOY SIPKI

Av. ÖZGÜR BARIŞ TELLİ

Av. DENİZ GÖKÇE KAVAKLI

DİSİPLİN KURULU:

Av. AYŞE EMRE TAŞKESEN

Av. BAHAR DİNÇ ÖRGEN

Av. YAĞMUR ERTİK

Av.  FATİH OĞULTEKİN

Av. METEHAN ALTINCI

DENETLEME KURULU:

Av. ELİF IŞIL EMEKSİZ

Av. BERNA GÖKKAYA

Av. ENES KOCAMAZ

TBB DELEGE:

Av. ZEHRA AKARPINAR

Av. OKTAY YAŞAR

Av. ABBAS BİLGİLİ