Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, “Yıllarca sömürülmüş Türk ülkelerine olan ilgimiz, zulme maruz kalmış soydaşlarımıza sevdamız Turancılık ise, evet sonsuza kadar Turancıyız. Milletimizi çok sevmek suç ise, kıyamete kadar Türk milliyetçisiyiz.” dedi.

BAŞKAN KANLI’DAN 3 MAYIS MESAJI…

MHP İl Başkanı Yusuf Kanlı, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü münasebetiyle yayımladığı mesajda, Cumhuriyetimizin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının ardından devam eden süreçte devlete egemen olan anlayışın Türk milliyetçiliğine olan hasmane tutumuna tepki olarak 3 Mayıs 1944’te bayraklaşan milli refleksin yıl dönümünü onurla, gururla idrak ettiklerini söyledi.

ALPARSLAN TÜRKEŞ, NİHAL ATSIZ…

Başkan Kanlı, MHP’nin de Kurucu Lideri olan Alparslan Türkeş’in ve Nihal Atsız ile birçok aydının “Türkçülük, Turancılık davası”ndan yargılandığı 80 yıl önceki olayların Türk milliyetçilerinin hafızalarında hâlâ tazeliğini koruduğunu belirtti. Yabancı güçlerin de baskısıyla dönemin iktidarı tarafından Türk milliyetçilerinin “Irkçı ve Turancı” olarak suçlandığını hatırlatan Kanlı, “Irkçı değiliz,  milliyetçiyiz, Turancıyız.” dedi.

“ÖZÜNDE İNSAN SEVGİSİ VAR”

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Özünde insan sevgisi olan Türk milliyetçiliği, toplumun tümünü kucaklayan, kardeşlik hukukunu yücelten, birleştirici, taassuptan uzak, gelişime açık, demokrasi ve insan haklarını ön planda tutan yönleriyle diğer toplumların milliyetçilik anlayışından çok uzaktır, çok farklıdır ve asla ırkçılık değildir.”

“AYRIMCILIĞI BÜTÜNÜYLE REDDEDER”

Yusuf Kanlı'dan "Anneler Günü" Mesajı  “En Güvenli Liman Anne Yüreğidir” Yusuf Kanlı'dan "Anneler Günü" Mesajı “En Güvenli Liman Anne Yüreğidir”

“Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin ifadeleriyle ‘Türk milliyetçiliği, Türk milletinin özü, istiklal ve istikbal iradesinin özgüvenidir.’ Türk milliyetçiliği Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran iradedir. Etnik ayrımcılığı körükleyen, farklılıklarımızı kaşıyan hasım niyetlerin aksine Türk milliyetçiliği ayrımcılığı bütünüyle reddeder.”

300 MİLYONLUK TÜRK DÜNYASI…

“Yıllarca sömürülmüş Türk ülkelerine olan ilgimiz, zulme maruz kalmış soydaşlarımıza sevdamız Turancılık ise, evet sonsuza kadar Turancıyız. Milletimizi çok sevmek suç ise, bu suçu işlemeye devam edeceğiz, kıyamete kadar Türk milliyetçisiyiz. Bu vesileyle ifade ediyoruz ki hiç kimse bu millete ‘Yerel halk’ muamelesi yapamaz. Bilmeyenler bilsin; biz, dünyanın en geniş coğrafyasına sahip olan 300 milyon nüfusuyla varlığını koruyan, zalimlerin korkusu, mazlumların umudu Büyük Türk Milleti’yiz!”

“3 MAYIS MİLLİYETÇİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN”

“Bu duygu ve düşüncelerle; 3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, Devletimizin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i, büyük Türk milliyetçisi Nihal Atsız’ı, 3 Mayıs 1944’ün tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla anıyorum; ruhları şad olsun!”