Kültür-Sanat

Tabiplerden ‘Tuhaf Zamanlar; Savaş, Göç ve Hekimlik’ söyleşisi

Adana Tabip Odası İnsan Hakları Komisyonunca ‘Tuhaf Zamanlar; Savaş, Göç ve Hekimlik’ söyleşisi düzenlendi. Söyleşiye Prof. Dr. M. Cem Terzi konuşmacı olarak katıldı.

Abone Ol

Moderatörlüğünü Doç. Dr. Feyzi Kurt’un yaptığı ‘Tuhaf Zamanlar; Savaş, Göç ve Hekimlik’ söyleşisinin açılış konuşmasında gerçekten tuhaf zamanlardan geçtiklerini söyleyen Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Pandemiyi, depremi, selleri bir kenara bıraksak bile son 20 yıldır ülkenin geldiği noktada hekimlik mesleği gün geçtikçe değer kaybetti. Hekimlere yapılan saldırılar, hekim göçü artarak devam ediyor. Ağustos ayında ülkemizi terk eden hekim sayısında maalesef rekor kırıldı. Adanamızdan bu yıl Good Standing (İyi hal) belgesi alıp ülkemizi terk eden hekim sayısı 55 civarındadır. Bu sayıya sağlık emekçisini de katarsak gidişler endişe verici noktaya geldi. TTB bu konuda bir adım attı. Hem ekonomik özlük haklarımız konusunda ne yapabiliriz? Hem de ülkemizdeki sağlık sistemi daha iyi nasıl olur diye çalışmalar yürütüyoruz. Hareketli geçecek günler bizleri bekliyor. Bu zor günleri aşabilmenin sadece bir yolu vardır. O da birlikte dayanışmak ve mücadele etmektir. Halkımız, hekimlerimiz ve sağlık emekçileri için daha iyi bir sağlık sistemi var ve onu birlikte kuracağız. Katkılarından dolayı Prof. Dr. Cem Terzi hocamıza, İnsan Hakları Komisyonumuza, bizleri yalnız bırakmayan SES yöneticilerine ve katılan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

PROF. DR. TERZİ, “MÜLTECİ BENZERİ STATÜDEKİ İNSANLAR EN ÇOK TÜRKİYE’DE”

İngiltere’de hekimlik yapma hakkı veren belgeyi (General Medical Council full registration in the United Kingdom) sahibi, Avrupa Cerrahi Board Onursal Diploması (European Board of Surgery), Çin Cerrahlar Birliği Onursal Diploması ve Bulgaristan Cerrahlar Birliği Onursal Diploma sahibi, ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış yüzlerce bilimsel eseri, kitapları bulunan Prof. Dr. M. Cem Terzi, görsel sunum yaparak ‘Tuhaf Zamanlar; Savaş, Göç, Mülteciler, Hekimlik’ konu başlığındaki çalışmalarını katılımcılarla paylaştı. Prof. Dr. Terzi, mülteci ve mülteci benzeri statüdeki insanların dünyada en çok Türkiye’de olduğunu, bunu Pakistan, Lübnan, İran, Etiyopya ve Ürdün gibi ülkelerin takip ettiğini söyledi.

Merak edilen soruların yanıt bulmasının ardından TTB 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten ve Dr. İbrahim Halil Bardakci, Prof. Dr. M. Cem Terziye teşekkür ederek plaket verdi.