Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksekokulu'nda Radyo TV Programcılığı Bölümü Öğretim Görevlileri öğrencilerini Sinema Eleştirmeni - Yazar Suat Köçer ile buluşturdu. Öğretim Görevlisi Batuhan Kalaycı'nın girişimleri ile söyleşi programına katılan Koçer, Adana MYO Radyo TV Programcılığı Bölümü öğrencilerinin mesleki kariyer planlaması ve bağlı birçok konuda bilgi paylaştı. 

Suat Köçer ‘Sanat Ruhu Güzelleştirir, Çokça Roman Okuyun’

Sinema Eleştirmeni - Yazar Suat Köçer  söyleşide  senaristlerin kendi yaşam öykülerini senaryolaştırmada daha başarılı olduğunu vurguladı. Hayal kurmanın, iyi gözlemciliğin ve farklı sanat dalları ile ilişkinin senaryo yazımını beslediğini söyleyen Suat Köçer, gençlere kendi yaşamlarını bu açıdan değerlendirmeleri, çokça roman okumaları ve diğer sanat dallarıyla daha sıkı bir ilişki içinde olmaları tavsiyesinde bulundu.

Suat Köçer, senaryo yazımının en önemli aşamasının fikir ve hikâye olduğuna dikkat çekerek, fikir ve hikâyesi güçlü senaryoların büyük handikaplar taşımadığını ifade etti. Diğer sanat dallarında olduğu gibi sinemanın da temelde kişisel tecrübelerden önemli ölçüde beslendiğini belirtti.

Moderatörlüğünü Öğretim Görevlisi Batuhan Kalaycı'nın yürüttüğü söyleşide sektörel deneyimlerini öğrencilerle paylaşan Suat Köçer Sinema Eleştirmeni ve Yazar kimliğinin dışında televizyon programları da sunuyor. Film yapımı, sinema dışında televizyon yayıncılığı üzerine de öğrencilerin merak ettikleri birçok soruya cevaplayan Köçer,  Ulusal ve uluslararası pek çok film festivalinde yönetmenlik yapmış, hikaye ve romanları ile edebiyat dünyasında da adından söz ettirmiş bir sanat sever olarak kariyerine başarılar ekleyerek devam ediyor. Söyleşi programına bölüm öğrencilerinin yanı sıra kampüsteki diğer bölümlerde okuyan öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi

Suat Köçer ‘Sanat Ruhu Güzelleştirir, Çokça Roman Okuyun’

Programın sonunda bölüm Öğretim Üyesi Dr. Vilda Tekkollu ve etkinlik yürütücüsü Öğr. Gör. Batuhan Kalaycı ile de bir araya gelen Suat Köçer, sektör - üniversite arasındaki süreç üzerinde değerlendirmede bulundu.

Doçent  Dr. Vilda Tekkollu; ‘Bilişim teknolojilerinin hızla gelişmesinin bir sonucu olarak, gerek kamu kesimindeki gerekse özel sektördeki radyo ve televizyonlarda birçok iş ve faaliyetler, Radyo ve Televizyon Programcılığı meslek elemanları aracılığıyla yürütülebilecektir. Sonuç itibariyle, Radyo ve Televizyon Programcılığı Programı, işletmelerin program yapımı ve sunumu alanlarında sorumluluk üstlenebilecek nitelikli ara insan gücü yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu hedef ve amaç çerçevesinde okulumuzda mesleki seminer ve söyleşilerimiz devam edecektir’ dedi.