"Bizim isyanımız yönetime ve hala gerekeni yapmamasına..." denilen açıklamada endişeler dile getirildi. İşte Şimşekler Grubunun açıklaması..

"AMACIMIZ KAOS ORTAMININ OLUŞMAMASIYDI"

Kulübün selameti için ŞİMŞEKLER GRUBU Kka olarak bekleyeceğiz dedik, açıklama yapmadık bekledik. Amacımız kaos ortamının oluşmaması ve yönetimin kendini sadece kulübün sorunlarına vermesiydi. Tabii ki başlıca sorun; açılmayan tahta ve yapılmayan transferlerdi. Başkan 2 ay önce tahtanın açılacağını söylemişti.

Adana Demirspor Taraftarından Başkan Karalar'a "Otobüs" Çağrısı Adana Demirspor Taraftarından Başkan Karalar'a "Otobüs" Çağrısı

Ama bakıyoruz son 15 gündür söylemler değişti. Tahta açılacak noktasından "Açılmasa da bu takım ilk 10 a girer" noktasına geldik. Bize hayal satmayın, günü kurtarmaya çalışmayın.

"SOMUT ADIMLAR BEKLİYORUZ"

Adana Demirspor'un geleceği için yönetimden somut adımlar bekliyoruz. Bizler elimizden geleni yaparak kardeşlerimize yardımcı olduk, 750-800 civarında kombine alındı. Geçen sezon kombine alan herkesin hakkı olan yüzde 25 uygulanırsa; en az 500-600 kombine daha alacağız.

Türkiye'nin hiçbir kulübünde açıklanan fiyattan 1 ay sonra tekrar zam yapılmaz. Ayrıca tüm stat kombine alsa 1 transferi karşılamıyor demiştiniz. Milyon euro borçların ödenmesinin 1000-1500 kombineye bağlanması gerçekten yazık. Kimse bize Adana Demirsporluluk satmasın, kimse Adana Demirsporluluk dersi vermeye kalkmasın. Adana Demirspor kültürü, duruşu, sevdası, arması konusunda bildiklerimiz o art niyetlilere ağır gelir.

"YÖNETİM NE YAPACAK?"

2004' te kulüp kapanma noktasına gelmediyse lokomotif bizdik. Peki yönetim ne yapacak?? Adana Demirspor taraftarı bunu merak ediyor. Kulüp adım adım karanlığa giderken "bu takım düşmez" diyerek bizi mi avutacaksınız, yoksa acilen tahtayı açıp radikal önlemler alacak mısınız??

25-30 milyon euro borçla( ki bu artacak) alt lige düşersek; çok daha kötü günler bizi bekleyecek. Allah etmesin bu yoldan geçen diğer kulüplerin yaşadıklarınının daha kötüsünü yaşamak kaçınılmaz olur. Geldiğinizde hep şeffaflık vurgusu yaptınız. Tam borç ne kadar? Uefa'da toplam kaç dosya var? Puan silmelerle karşılaşacak mıyız?

"ADANA DEMİRSPOR KÖTÜ YÖNETİLDİĞİNDE AYTAÇ DURAK İLE DE MÜCADELE ETTİK, YİNE EDERİZ"

Bunları bilmek taraftarın hakkıdır. Kulübün kaderini belirleyecek bu hayati süreç yaşanırken hiç kimse bizi susturamaz. Biz bir başkanla ilk kez kötü olmuyoruz. Son 20 yılda Adana Demirspor kötü yönetildiğinde başta Aytaç Durak olmak üzere 3-4 başkanla mücadele ettik, yine ederiz.

Tüm kulüplerde değişmeyen anayasa bir kural vardır; kulüpler çok kötüye gittiğinde taraftarlar ayağa kalkar. Kulüp iyi ve başarılı iken değil. Unutulmasın ki; eğer tahta açılmazsa bu ilk kez olacak. 26 yıllık alt liglerde bile yaşanmadı. 26 yıl sonra Adana Demirspor'u Süper Lig'e çıkaran, Avrupa'ya götüren başkan olarak mı, yoksa aldığınız yerden daha kötü yere götürecek başkan olarak mı anılmak istiyorsunuz???

"KULÜBÜN VE TAKIMIN HER ŞARTTA YAN INDAYIZ. İSYANIMIZ YÖNETİME"

Başarılı geçen 3-4 yıl için hep teşekkür ettik, hep destek verdik. Ama önümüzdeki süreç gerçekten endişe verici gözüküyor. Adana Demirspor taraftarı tahta, borçlar ve kulübün geleceği konusunda acil adımlar görüp rahatlamak istiyor. Biz başka birşey istemiyoruz. Kulübün ve takımın elbette her şartta yanındayız. Bizim isyanımız yönetime ve hala gerekeni yapmamasına...

Şimşekler Grubundan Açıklama

Şimşekler Grubundan Açıklama

Editör: Murat BERHUN