Yerel Yönetimler

Seyhan Meclis'te "Video Paylaşımı" Tartışması

Başkan Oya Tekin ile MHP Grup Başkanvekili Şehmus Uçar arasında yaşanan tartışmayla gündeme gelen Seyhan Belediye Meclis Toplantılarına devam edildi.

Abone Ol

5ocakgazetesi.com

Yasemen Çelik başkanlığında gerçekleşen meclis oturumunda, MHP Grup Başkanvekili Şehmus Uçar’ın gündem dışı söz istemesi yine tartışmaya sahne oldu. Meclis başkanvekili Çelik, daha önce alınan karar gereği gündem dışı konuşmaların yalnızca meclisin ilk günü yapılacağını anımsatarak söz vermek istemedi.

Yoğun ısrar sonucu Şehmus Uçar gündem dışı konuşmak üzere kürsüye gelirken, Pazartesi günü yaşanan tartışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Uçar, tartışmanın yaşandığı konuşmasında hiç kimsenin kişilik haklarını hedef almadığı söyledi. Şehmus Uçar, “Tartışma sert geçmiş olabilir. Ancak burada başkana yakışmayan bir davranış olmuştur. Tartışmanın videosu önü arkası kesilerek ve bu da başkanın koşması birleştirilerek servis edildi. Eğer kendinize güveniyorsanız videonun tamamını yayınlayın. Başkan o videoyu sosyal medya hesabında yayınlamak yerine keşke benim sorduğum sorulara yanıt verseydi” dedi.

Daha sonra söz alan CHP Grup Başkanvekili Güngör Geçer, mecliste üyeler arasında iletişim kurma konusunda sıkıntı yaşandığını ifade etti. Geçer, “Seyhan’ın bu şekilde gündeme gelmesi bizi üzdü. Keşke sadece Seyhan’ın sorunlarını burada konuşabilsek. Ancak burada parmak sallayarak konuşmak doğru değildir. Mecliste konuşamayacağımız ne var? Ama burayı gerdikten sonra nasıl konuşabiliriz? Bu ortamı yaratmamız gerekiyor” diye konuştu.

AK Parti Meclis Üyesi Mustafa Tunç ise “Bu mecliste yaşanan tartışma bu mecliste kalmalıydı. Kendi içimizde çözebilirdik. Sayın başkan Oya Tekin keşke bunu yayınlamasaydı. Bir hata vardıysa bunu kesip biçerek sosyal medyada paylaşmak doğru değildi. Şehmus bey bir isim söyledi, söylemeyebilirdi ama burada bir hakaret yok. Dünkü tartışma gereksiz bir yere gitti. Neden bir video haline getirildi? Kesip biçerek bir yerlere mesaj mı vermek istendi. Bu doğru değil” dedi.

Gündem dışı konuşmaların ardından gündem maddeleri oy birliği ile karara bağlanarak meclis noktalandı.