Yüreğir'de "Minik Yürekler" Kreşi Hizmete Başladı Yüreğir'de "Minik Yürekler" Kreşi Hizmete Başladı

5ocakgazetesi.com

Oya Tekin Başkanlığında toplanan mecliste gündem dışı söz alan MHP’li Şehmus Uçar’ın konuşması, sert tartışmaların oluşmasına neden oldu.

Gündem dışı söz alan Şehmus Uçar, Yayınlanan tasarruf genelgesini hatırlattı ve belediyelerde gelişigüzel harcamaların önüne geçilmesi için kanunun çıktığını anımsattı.  Araç ihalesinin verildiği firmanın arka perdesinde kimlerin olduğunu soran Uçar, Adana’nın 4 bir yanına afişler asılmasını da eleştirdi.

Seyhan Belediyesinin Ağustos Ayı Meclis toplantılarının ilk oturumu tartışmalı geçti.

Hizmetlerle ilgili sorular soran Uçar Başkan yardımcısı olarak atanan bir ismin Selvi Kılıçdaroğlu’nun yakını olduğunu öne sürerek iddialarda bulununca Başkan Oya “İnsanların kişilik haklarına dokunmadan konuşmak lazım.” uyarısında bulundu.

Meclis üyesi Uçar iddialarına devam edince Başkan Tekin “Akrabalık ilişkilerine başlarsak burada herkesin bir akrabasını buluruz. Kimin, kimin akrabası olduğunun ne alakası var. Yapılan işi anlatın, liyakati yok deyin, çalışamıyor deyin, işe gelmiyor deyin ama burada bu akraba işine girersek burada ortak dili konuşamayız” yanıtını verince yaşanan tartışma sonucu meclis gerildi.

Sert tartışmaların yaşanmasının ardından Meclis üyelerinin araya girmesiyle oturuma devam edildi. Oturum gündem maddelerinin karara bağlanmasıyla sona erdi

Editör: Murat BERHUN