Adana Ressamlar Derneği Kaman sanat Galerisinde ortak resim sergisi açtı. Sergi 2 Sergi açılışında konuşan Ressam Seval Eroğlu,  resim yapma tutkusunu 1989 yılında 4 yıl  Adana  Sabancı Kültür Sitesi'nde  Mustafa Dulda ve Ahmet Akata hocaların kurslarına katılıp  devam ettirdiğini ifade ederek, “1991’de kurulan Adana Ressamlar Derneği üyesi oldum. O yıldan beri çeşitli karma sergilere ve resim çalıştayına  katıldım. Su anda evimde,  küçük atölyemde çalışmalarıma devam etmekteyim. Arkadaşım Meral Soylu ile “Dünden Bugüne" adını verdiğimiz retrospektif bir sergi açtık. Keyifli ve güzel bir sergi oldu” dedi.

  “Sanat var olmasaydı, gerçeğin kabalığı dünyayı katlanılmaz kılardı” diyen Bernard Shaw’a katıldığını belirten Eroğlu, “Sanat artarak hep var olsun” dedi.

Ressam Seval Eroğlu ve Meral Soylu'dan Ortak Sergi

  Ressam Meral Soylu da konuşmasında Niğde doğumlu kaydederek şunları söyledi:

Osmaniye Valiliği Yaşar Kemal'in yetiştiği Kadirli'de Edebiyat Festivali Düzenliyor Osmaniye Valiliği Yaşar Kemal'in yetiştiği Kadirli'de Edebiyat Festivali Düzenliyor

  “999'da resim çalışmalarına başladım. Adana Sabancı Kültür Sitesinde Selçuk Günerden, Veysel Kubat, Murat Özbakırdan ders aldım. Kendi atölyemde resim çalışmalarıma devam ediyorum. Yağlı boya, suluboya ve akrilik boya ile çalışıyorum”

  Bulunduğu etkinlikler hakkında bilgiler veren Soylu, “Çok sayıda karma sergilere katıldım. 2017 Adana Ressamlar Derneği resim yarışmasına katıldım. Deprem konulu resmim sergileme ödülü aldı. 2016 Turgut Pura resim yarışmasında Göç eserimle sergileme ödülü aldım. 2016 Şefik Bursalı 16.Resim Yarışmasında Göç adlı eserimle sergileme aldım. 2018 Çanakkale Anzak Töreni Resim Yarışmasında Ateş Hattı adlı eserimle sergileme ödülü aldım. Adana, Tarsus, Niğde, İstanbul, İzmir, Badrum'da karma sergilere katıldım. “

  Amacının insanların kendini ifade edebildiği bir alanda mutlu olmasının kendisi için önemli olduğunu vurgulayan Meral Soylu, “Ben de resim yapmayı seviyor ve mutlu oluyorum. Kendi ailemin uzantısına ve takdir edenlere benden bir hatıra ve dünyadan küçük bir iz bırakarak gitmek istiyorum” şeklinde konuştu.

  ARD Başkanı Tevfik Gökdemir, her iki sanatçıya birer teşekkür belgesi takdim etti.

  ARD Kaman sanat Galerisinde açılan sergi 2 Mayıs 2024 akşamına kadar gezilebilecek.