5ocakgazetesi.com

Eğitim Bir-Sen'de Sezer'in İstifası Sonrası Geçici Görevlendirme Eğitim Bir-Sen'de Sezer'in İstifası Sonrası Geçici Görevlendirme

ATÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Beycioğlu, Özellikle İnşaat Mühendisli Fakültelerinin Tıp Fakülteleri kadar önemine vurgu yaptı. Beycioğlu, doktorlar gibi İnşaat Mühendislerinde hayati önem taşıyan işlere imza attığını canlı yayında anlattı ve eğitimde reform yapılması gerektiğini dikkat çekti.

‘SAHADA OLMALILAR’

ATÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Beycioğlu, 5 Ocak TV Gündem Programında TV Genel Yayın Yönetmeni Serden Çevik’in sorularını yanıtladı. Prof. Dr. Ahmet Beycioğlu, ‘İnşaat Mühendisliği en az doktorluk kadar önemli. İki tarafta insanların can için hizmet veriyor. Mühendislik eğitiminde baştan aşağıya acilen reform yapılması gerekiyor. En basiti doktorasını yapan bir hoca öğrencisine anlattığı bir şeyi kendi görmemiş ki. Hocalarında en az üç yıl sahada görev yapmaları gerekiyor’’ dedi.

‘HER YERE AÇIMAMALI’

İnşaat Mühendisliği Fakültesinin here yere açılmamasına değinen ATÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Ahmet Beycioğlu, ‘’Bizim mesleğimiz çok önemli ve her yere bu fakülteleri kurmamalıyız. Gencecik çocuklarımız mezun oluyor ve barajların, köprülerin, devasa binaların projelerine imzalara atıyorlar. Bu bu kadar basit olmamalı diye düşünüyorum. Hemen İnşaat Mühendisi yetiştirmek ve diploma vermek çok sakıncalı. Nitelikli Mühendis yetiştirmemiz için öğrencilerimize kaliteli eğitim vermeliyiz. Güney doğuda fakülte açarsanız bunun için açılacak bir laboratuvar maliyeti 30 milyon TL ve devletimiz bunu açamıyor. Az olsun ama gerçekten de nitelikli eğitim versin’’ diye konuştu.

Editör: Murat BERHUN