5ocakgazetesi.com

Kedi parkında gerçekleşen Ziyarette Başkan Oya Tekin, Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı Sevgili Nesrin Çıtırık ile ilçede yaşayan patili dostlarla ilgili projeler üzerine fikir alış verişinde bulundu. 

OYA TEKİN "KÖPEKLER İÇİN KISIRLAŞTIRMA MERKEZİ İÇİN YER ARIYORUZ"

"Hayvan dostlarımızın popülasyonunu kontrol altına almak, onları kısırlaştırılmayan hayvanlarda görülen hastalıklardan korumak için çalışıyoruz." diyen Başkan Tekin şöyle konuştu:

Hasan Şaş, Başkan Emrah Kozay'ı Ziyaret Etti Hasan Şaş, Başkan Emrah Kozay'ı Ziyaret Etti

"Bizim en önemli gündemlerimizden birisi kısırlaştırma merkezleri. Bunu savunurken, diğer taraftan da önlem de almalıyız. Kısırlaştırma gerekiyor. Kedi kısırlaştırma merkezimiz var. Köpekler için de kısırlaştırma gerekiyor. Bu konuda bir araziye ihtiyacımız var. Valilikte de toplantılar yapıldı. Büyükşehirle de konuşuyoruz zaten. Büyükşehirin ve Çukurova Belediyesi'nin bir merkezi var. Tüm Adana'ya yeterli değil tabii ki bu merkezler. Onun farkındayız. Şimdi biz yer arayışındayız. Milli emlakla da görüşerek yer temin ettikten sonra Köpekler için  de kısırlaştırma merkezi kurmak istiyoruz."

Başkan Oya Tekin "Seyhan sokakları, her canlı için güvenli bir yaşam alanı olana dek mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu dünya hepimizin!" diyerek sözlerini tamamladı. 

Aynı zamanda hayvan sever olan Başkan Oya Tekin, "Kedi Parkı"nda gerçekleşen ziyarette kedilerle özel olarak ilgilendi.

EVREN SONYÜREK "MOBİL KISIRLAŞTIRMA MERKEZİ İLE 'YERİNDE KISIRLAŞTIRMA' YAPIYORUZ"

Sağlık işleri Müdürü olan Veteriner Hekim Evren Sonyürek ise mobil kısırlaştırma merkezinin çalışmalarını anlattı. Sonyürek "Hadırlı, Küçükdikili, Sarı Hamzalı gibi şehrin dışında işte özellikle köpeklerinin çok olduğu yerlere mobil kısırlaştırma aracıyla gideceğiz. Yerinde kısırlaştırmayı da o şekil yapacağız" şeklinde bilgi aktarımı yaptı. 

NESRİN ÇITIRIK "BAŞKAN TEKİN'E DUYARLI YAKLAŞIMINDA DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM"

HAYTAP  Başkanı Nesrin Çıtırık da şöyle konuştu:

"Belediye başkanımız Oya Tekin bugün Hayvan Hakları Merkezimizi ziyaret ettiği için çok mutluyuz. Adana'da başta kısırlaştırma olmak üzere hem vatandaşımız için, hem hayvanlar için ciddi boyutta çalışmalar yaptığını ve yapacağını ifade etti. Başkan Oya Tekin’e bu duyarlı yaklaşımından dolayı çok teşekkür ediyorum. Oya Hanım iyi ki varsınız. Gerçek bir hayvansever olmanız bizim için büyük mutluluk kaynağı. Teşekkür ediyorum. Allah yolunu açık etsin"

Editör: Murat BERHUN