5ocakgazetesi.com

Müzeyyen Şevkin, başta işçi, memur, emekli ve asgari ücretliler olmak üzere geniş bir kesimin ekonomik sıkıntılar yaşadığını dile getirdi. Bu kesimlerin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak hale geldiğini belirten Şevkin, "İşçi, memur, emekli, asgari ücretli geçinemiyor!" diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekti.

Tatilevi.co Villa Kiralama İçin Doğru Adres Tatilevi.co Villa Kiralama İçin Doğru Adres

Türkiye’de sadece bu kesimlerin değil, aynı zamanda eğitimli meslek gruplarının da işsizlik sorunu ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Müzeyyen Şevkin, özellikle mimar, mühendis ve şehir plancılarının işsiz kalmalarının ülkede derinleşen ekonomik krizin bir göstergesi olduğunu belirtti. Türkiye’nin inşaat, sanayi ve kentsel dönüşüm gibi alanlarda kalkınması için büyük projelere imza atan bu meslek gruplarının, işsizlik tehdidi altında olmasının ekonomik durgunluğun önemli bir işareti olduğunu vurguladı.

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, özellikle kamu mühendislerinin haklarının yıllardır verilmediğini ve özlük haklarında düzenleme yapılmadığını ifade etti. Kamu mühendislerinin, Türkiye’nin en büyük projelerini kontrol ettiklerini ve uygulamaya geçirdiklerini hatırlatan Şevkin, bu mühendislerin yoksulluk sınırının altında maaşlarla çalışmaya zorlandıklarını belirtti. Kamu mühendislerinin emeklerinin karşılığını alamadığını ve büyük bir mağduriyet yaşadığını dile getiren Şevkin, bu durumun derhal düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

CHP’li vekil, hükümeti bu konularda gerekli adımları atmaya ve ekonomik krizin yarattığı tahribatı azaltmak için sosyal ve ekonomik politikalar geliştirmeye davet etti. Kamu mühendislerinin yanı sıra, geniş kitlelerin yaşadığı bu sorunların çözümü için tüm paydaşların bir araya gelmesi gerektiğini savunan Şevkin, Türkiye'nin ekonomik açıdan toparlanmasının ancak adil bir paylaşım ve sosyal hakların iyileştirilmesiyle mümkün olacağını söyledi.

Editör: Murat BERHUN