Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, uyarılara rağmen Adana’da her yağmurda yaşanan su baskınlarına karşı bir önlem alınmadığını, kış için de hazırlık yapılmadığını belirterek Büyükşehir Belediyesi’nin acilen tedbir alması için çağrıda bulundu.

ASKİ’NİN HANTAL DURUMA DÜŞÜRÜLDÜĞÜNÜ SÖYLEMİŞTİ

Adana’da 21 Eylül 2024 tarihinde yağan kısa süreli yağmurla birlikte meydana gelen su baskınları MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı’nın yaptığı uyarılarda ne kadar haklı olduğunu gösterdi. Kanlı, geçen haziran ayında yaptığı açıklamada, Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (ASKİ) yüksek hizmet üretim potansiyeli ve geniş mali kaynaklarına rağmen verimli çalışamadığı, hantal duruma düşürüldüğü uyarısında bulunmuştu.

Bulut'tan "İsraf" Tepkisi: "Sarayın 1 Günlük Masrafı 4 bin 797 Emekli Maaşına Denk" Bulut'tan "İsraf" Tepkisi: "Sarayın 1 Günlük Masrafı 4 bin 797 Emekli Maaşına Denk"

ASKİ’NİN RAPORUYLA ACI GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Başkan Kanlı, 15 Eylül 2024 tarihli açıklamasında ise ASKİ’nin 2022 yılına ait resmî raporunu kaynak göstererek, “MHP’nin yönetimde olduğu 2014-2019 döneminde Adana’da yılda 80 bine yakın ızgara temizliği yapılırken, bizden sonraki dönemde bu rakam 2 binlere düşmüştür. Yine aynı dönemde yıllık kanalizasyon ve şebeke temizliği 1 milyon 150 bin metreye ulaşırken CHP’li dönemde bu sayı 200 binlere gerilemiştir.” ifadelerine yer vermişti.

“SORUNLARIN KAYNAĞI BİLİNMEKTEDİR”

Yaşanan süreci değerlendiren MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, “Adana’mızın, hemşehrilerimizin maruz kaldığı sorunların neden kaynaklandığı bilinmektedir. Bunu zaman zaman ifade ediyoruz. Biz haklı çıkmak istemiyoruz, şehrimizin sorunlarının çözüme kavuşturulmasını istiyoruz ancak buna rağmen çözüm mercii olan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar gereğini yapmaktan ısrarla kaçınıyor.” dedi.

“SU BASKINLARI DAHA DA ARTACAK”

Yusuf Kanlı, “Uyutmayan sineklerle, burunları tıkayan lağım kokularıyla yaz geldi, geçiyor. Sonbahara adım attık, önümüz kış. Yayla mevsimi kapandı, okullar açıldı. Yaşananlar ve yaşanacaklar yine belli. Önümüzdeki günlerde araç trafiği çilesi daha da ağırlaşacak, kaldırımlar daha yürünmez hale gelecek. Yağmurlarla birlikte önümüzdeki aylarda su baskınları daha da artacak.” şeklinde kaygılarını dile getirdi. 

“SORUNLARI ÇÖZMEYE DAVET EDİYORUZ”

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, “Sayın Zeydan Karalar önceki dönemi ‘Borcumuz çok’ diyerek ve bahane üreterek geçirdi. Yeni dönemde ise  ‘Belediyenin geliri 4, borcu 1 olması’ nedeniyle bahane üretme şansı kalmadı. Konserlere, şenliklere, reklam çalışmalarına fazla dalan Zeydan beyi, film izlemeyi bırakıp biraz da Adana’ya vakit ayırmaya, sorunları çözmeye davet ediyoruz.” çağrısında bulundu. 

Editör: Murat BERHUN