İYİ Parti Adana İl Başkanı Veysel Yıldız mw-esajında şunları söyledi:

Ömer Fethi Gürer'den "Müze" Çağrısı Ömer Fethi Gürer'den "Müze" Çağrısı

Cumhuriyeti’mizin temellerinin atıldığı, bağımsızlık inancımızı ve kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğimiz şeref ve gurur günümüz 30 Ağustos Zaferi; milletimizin ortak değerlerde buluşarak, birlik ve beraberlik içerisinde yazdığı bir kahramanlık destanıdır.
       Aziz milletimizin Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, vatanımızı işgal eden güçlere karşı 19 Mayıs 1919'da başlattığı destansı mücadelenin, 30 Ağustos 1922'de şan ve şeref dolu bir zaferle sonuçlandığı kutlu günün 102. yıl dönümünü, milletçe büyük bir gururla kutluyoruz.
      30 Ağustos Zaferi, tarihi boyunca karşılaştığı tüm engelleri birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, inanç ve kararlılıkla aşan aziz milletimizin gücünün ortaya konulması bakımından büyük anlam ifade etmektedir.
      Milletimiz bu zaferle, milli egemenlik, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek olacak biçimde unutulmayacak bir ders vermiştir. Türk milleti, hiçbir şekilde bağımsızlıktan ve özgürlüğünden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.
      Bu zaferi kazanan şanlı ecdadın mirasçısı olarak bizler de bugün, ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışmalıyız.
      Bu duygu ve düşüncelerle, başta bu eşsiz zaferi bizlere armağan eden Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, canları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.
       Kahraman ordumuzun, Aziz Türk milletinin ve tüm Adanalı hemşehrilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.

Editör: Murat BERHUN