Kültür-Sanat

İşte Portakal Çiçeği Karnavalının Yapılacağı Tarih

2025 Yılında 13’üncüsü Düzenlenecek Nisan’da Adana’da - Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın Tarihleri Açıklandı…

Abone Ol

Düzenlendiği ilk yıldan bu yana yurtiçinden ve yurtdışından milyonlarca yerli ve yabancı turist ile birlikte Adanalıları sokaklarda buluşturan “Nisan’da Adana’da-Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın” 13’üncüsü 4-13 Nisan 2025 tarihleri arasında düzenlenecek. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda Adana’yı rengarenk bir hale getiren simgeleşmiş kortej yürüyüşü ise  5 Nisan 2025 Cumartesi günü yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Türkiye Kültür Yolu Festivalleri” kapsamında bulunan karnavalın 13’üncüsü “Dünya Çocukları” temasıyla birlikte gelecek yıl da çok zengin bir içeriğe sahip olacak.  Bu yıl 13’üncü kez düzenlenen karnavala 1,5 milyonun üzerinde kişi katılmış çok sayıda eğlenceli ve kültürel etkinlik gerçekleştirilmişti.

Komite Açıklama Yaptı
Karnaval Komitesi’nden, 2025 yılında 13’üncü kez yüzbinlerce insanı yeniden buluşturacak “Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı” için hazırlıkların sürdüğününün belirtildiği bir açıklama yapılarak “Dünya Çocukları temasıyla Türkiye’den ve dünyanın her yerinden gelecek çocuklar için planlama yapıyoruz. Bu karnavalda da  amacımız dünyanın her rengini Adana’da buluşturmak” dendi. Karnaval Komitesi’nden yapılan açıklamada etkinlik başvurularının gelmeye başladığı da belirtilirken şu görüşlere yer verildi;

“2024 yılında düzenlediğimiz karnavala yurt içinden ve yurt dışından yaklaşık milyonlarca kişi geldi. Adanalıların da katılımıyla 2024 yılında Karnaval’ın 12’inci yılında rekor bir katılımla düzenlendi. 2025 yılında bu sayının daha da artmasını bekliyoruz. Özellikle “Dünya Çocukları” teması karnavalımızı bambaşka bir havaya büründürecektir. Bunun yanında karnaval programında çok ilgi çekici projeler ve etkinlikler de yer alacak. Çocuklarımızın yapacağı etkinliklerle birlikte de, karnavalımızın bir parçası olmak için “ruhuna uygun” tüm projeler titizlikle değerlendirilecektir. Karnaval her yıl olduğu gibi yine şehrin ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Bu yalnızca Adana ile sınırlı kalmayacak çevre iller de bu ekonomik hareketlilikten olumlu olarak etkilenecektir. Karnaval havasını portakal ağaçlarının çiçek kokularıyla solumak isteyenlerin ulaşım ve konaklama rezervasyonlarını şimdiden yaptırmalarını öneriyoruz.”

Karnaval ile ilgili tüm bilgi ve gelişmeler www.nisandaadanada.com adresinden ve sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.