Yaşar Özkan'dan Su Rezervleri Açıklaması Yaşar Özkan'dan Su Rezervleri Açıklaması

5ocakgazetesi.com

Emeklinin perişan durumda olduğunu öne süren TÜED Adana Şube Başkanı Ali Vuranay, “Emekliler için 6 aylık enflasyon farkı olarak verilmesi öngörülen 24,73’lük artış hiçbir şey yapmaz. Rüzgârı hafiften de olsa kıpırdatmaz. Özellikle de yıllarını vermiş emeklilerimizin on bin liranın altında maaş alanlarına Allah yardım etsin.” Dedi.

“EMEKLİ ZOR DURUMDA”

Hükümet emeklileri yoksullaştırmak için elinden geleni yaptığını iddia eden TÜED Adana Şube Başkanı Ali Vuranay sözlerini şöyle sürdürdü:

“Emekli çok zor durumda. Hükümet Emeklileri yoksullaştırma, yoksullaştırma politikalarına son vermesi lazım. Bunun dışında maaş bağlama oranlarımızın yüzde yetmişlere çıkartılması lazım. Geçmiş dönemde yapılan 5510 sayılı yasanın geri getirilmesi lazım. Emeklilerimizin maaş bağlama oranları şu anda yüzde yirmi sekizlere kadar düştü. Dört bin liraya üç bin beş yüz liraya tekabül eden maaşlar. Sonra hükümet çıkıyor, En düşük emekli maaşı on bin lira diyor. Hükümetimizin emeklileri yoksullaştırma politikalarına son vermesini istiyoruz.”

“EMEKLİ MAAŞI EN AZ 25 BİN LİRA OLMALIDIR”

Emeklilerin düşük ücreti hak etmediğini ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Ali Vuranay, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bizler bunlara layık değiliz. Bugün siz kendinize geldiğinizde bir gecede karar çıkartıyorsunuz. Zamlarını yüzde elli, yüzde altmış oranında yapıyorsunuz.  Biz 10 bin lira ile geçinirken, onlar yüksek maaşlarla geçinemiyor mu? Varsın elli bin lira alsınlar. Mehmet Şimşek Bey'in almış olduğu zam miktarı kaç tane emekliyi besler? Bunu hiç düşünüyor mu? Evet, o maaşlar hakkındır ama bir defada kendinizi elinizi vicdanınıza koyun. “Bu zamlardan biz feragat ediyoruz. Maaş farkımız hükümetimize devletimize kalsın” deyin. Hükümet bitti diyorsunuz, devlet bitti diyorsunuz, paramız yok diyorsunuz ama kendinize zam yapmaktan geri kalmıyorsunuz. Sonra garibim emekliye yeterli zam vermiyorsunuz. Şu bilinmelidir ki, bugün için en düşük emekli maaşı 25 bin lira olmalıdır. Bunun dışında bir ücret Emekliyi mutlu etmeyecektir.”

Editör: Murat BERHUN