Güncel

İsa Kayadan'dan TDK'ye Sert Tepki: "Harf Devrimi'ni 'Travma' Olarak Görenleri Kınıyoruz"

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, Türk Dil Kurumu (TDK) Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hayati Develi'nin Harf Devrimi hakkında kullandığı "travma" ifadesine sert tepki gösterdi. Kayadan, yaptığı yazılı açıklamada, Develi'nin sözlerini "kabul edilemez ve bağışlanamaz" olarak nitelendirdi.

Abone Ol

Kayadan açıklamasında, Harf Devrimi'nin Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli kazanımlarından biri olduğunu vurgulayarak, "Ulusal Bağımsızlık Savaşımız, büyük Atatürk önderliğinde, ordumuzun kahramanlığı ve milletimizin topyekûn mücadelesi ile zafere ulaşmış, Cumhuriyet kurulmuş ve yeni harflerle okuma-yazma oranı hızla artırılmıştır" dedi.

"Harf Devrimi'ni 'Travma' Olarak Görenleri Kınıyoruz"

İsa Kayadan, Harf Devrimi'nin Türk milletini cehaletten kurtardığını belirterek, Develi'nin ifadelerinin Cumhuriyet değerlerine ve Atatürk devrimlerine hakaret olduğunu ifade etti. Kayadan, "Türk Dil Kurumu, kendini bilmez karşı devrimci kalemşorların Cumhuriyetimize ve devrimlerimize hakaret ederek Atatürk’ün kemiklerini sızlatabileceği bir arena değildir, olmamalıdır," diyerek, bu tür söylemlere asla müsamaha gösterilmeyeceğini vurguladı.

TDK'ye Çağrı: "Derhal İstifa Edin!"

ADD Adana Şube Başkanı, TDK Başkanı'na da çağrıda bulunarak, "TDK Başkanı, bu kişinin Bilim Kurulu üyeliği görevine derhal son vermeli ya da istifa etmelidir," ifadelerini kullandı. Kayadan, Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmanın her Türk'ün en doğal hakkı olduğunu belirtti.

Atatürkçü Düşünce Derneği, daha önce de TDK'nin çeşitli konulardaki hatalarına dikkat çekmiş ve Türkçe’nin doğru kullanımına yönelik çalışmaların artırılması gerektiğini vurgulamıştı. Kayadan’ın bu son açıklaması, derneğin Cumhuriyet değerlerine yönelik hassasiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.