Ekonomi

İl İstihdam Kurulu ATB Başkanı Bilgiç Ev Sahipliğinde Toplandı

2024 Yılı 4. Olağan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Vali Yavuz Selim Köşger’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Abone Ol

Adana Ticaret Borsasında Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç’in ev sahipliğinde İl İstihdam Kurulu Üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda; ilimizin istihdam imkanları, mesleki eğitim politikaları ile tarımsal üretim kapasitesi değerlendirildi.
Vali Köşger, toplantıda gerçekleştirdiği konuşmada; istihdam ve mesleki eğitim politikalarının Adana’mızın ekonomik ve sosyal kalkınmasında büyük öneme sahip olduğunu belirtti.
Adana’nın sanayi ve tarım bakımından Türkiye’nin en güçlü şehirlerinden biri olma potansiyelinin gün geçtikçe arttığına değinen Vali Köşger, “Sahip olduğumuz geniş tarımsal alanlar, bereketli topraklar ve uygun iklim koşulları, tarımsal üretim kapasitemizi artırmak için büyük bir fırsat sunmaktadır. Bununla birlikte, bu potansiyeli tam anlamıyla hayata geçirebilmemiz için tarım sektöründe çalışacak nitelikli iş gücüne olan ihtiyacımız her geçen gün artmaktadır. Bu sebeple gençlerimizi ve iş gücümüzü tarım, sanayi ve hizmet sektörlerinde gerekli becerilerle donatarak yetiştirmemiz çok önemli.” dedi.


Adana'nın tarımsal üretim kapasitesinin yalnızca ilimizin ekonomisine değil ülkemizin ekonomisine de katkı sağladığına ve tarım sektöründe gerçekleştirilecek her türlü olumlu faaliyetin büyük önem arz ettiğini belirten Vali Köşger; toplantının ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni etti.
Gündem maddeleriyle ilgili çeşitli değerlendirmelerin yapıldığı toplantı, görüş alışverişiyle sürdü.