ÇUKUROVA SİFED) Yönetim Kurulu, Mersin’de bir araya geldi. Hüseyin Kış başkanlığında toplanan yönetim kurulu, Çukurova’nın merkezi idareden gerekli teşvikleri alması halinde Türkiye’nin tarım ve sanayide parlayan yıldızı olacağı yönünde görüş belirtti.
Verimli tarım toprakları, sanayi ve tarım altyapısıyla öne çıkan Çukurova Bölgesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılında Türkiye’nin parlayan yıldızı olmaya aday bir bölge olarak göze çarptığına dikkat çeken ÇUKUROVA SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, “Yatırımda tıkanan Marmara Bölgesi’nin alternatifi olarak değerlendirilen Çukurova Bölgesi’nde üretim, yatırım ve ihracat yapan, istihdam sağlayan iş insanları bölgenin topyekün kalkınması için yoğun emek veriyor, çaba sarf ediyor. Bu açıdan bakıldığında iş dünyasının gerekli finansmana erişmesi, bölgenin özellikle tarım ve sanayi altyapısının gün yüzüne çıkması için merkezi idarenin sunacağı kapsamlı teşvikler Çukurova’yı ve bölge insanımızı kalkındıracağı gibi, bölgemiz Türkiye’nin uluslararası arenada parlayan bir yıldızı olacaktır” dedi.
ÇUKUROVA SİFED, ADANA VE MERSİN’İ BULUŞTURUYOR
Adana ve Mersin’i ortak zeminde buluşturan tek sivil toplum kuruluşu olma özelliğiyle öne çıkan Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, bölgenin uluslararası enerji geçiş koridoru, hem tarım ve sanayi kültürü hem de turizm altyapısıyla Türkiye’ye yüksek katma değer sağlayacak bir konumda olduğuna vurgu yaptı.
Mersin sahillerinden Adana Yumurtalık Sahil Bandı’na kadar uzanacak yeni bir hattın turizme kazandırılması gerektiğine inandığını dile getiren Başkan Hüseyin Kış, yakın zamanda hizmete girecek Çukurova Uluslararası Havalimanı ile birlikte Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın da genişletilip günün şartlarına daha uygun hale getirilmesi gerektiğini söyledi.
ORTAK SİNERJİ VURGUSU
Adana ve Mersin’in özellikle Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan kapısı konumunda olduğuna işaret eden Başkan Kış, şunları söyledi:
“Adana ve Mersin, lojistik, sanayi, tarım, ticaret, enerji, hizmet sektörü, turizm ve daha bir çok konuda geniş potansiyeli olan iki ilimizdir. Çukurova Bölgesi, yapı olarak tıkanan Marmara Bölgesi’nin alternatifi olan bir bölgedir. Çukurova, geçmişten bu yana sanayi ve tarım kültürüyle yoğrulmuş, özellikle bu alanlarda gelişen, geliştiren bir bölge olmuştur. Çukurova Bölgesi, dünyanın en verimli ovalarından biri olması nedeniyle tarımın ve tarım ürünleri ticaretinin başkenti konumundadır. Büyük ve doğal bir liman olarak Asya, Kafkaslar, İran, Irak, başta olmak üzere Türkiye’nin; Kuzey Afrika, Avrupa ülkeleri ile arasındaki ticaretin merkezidir. Doğu Akdeniz havzasında sahip olduğu, en fazla sayıda yetişmiş, çalışkan ve değerleri yüksek insan gücü ile bölgedeki hizmet sektörlerinin öncüsü olan Çukurova, sıfırdan devasa işletmeler ortaya çıkaran girişimcilik ruhu ile Doğu Akdeniz Bölgesi’nde en yüksek girişimci kültürünün yeşerdiği bölgedir. Tüm bu özellikleriyle ülkemizin önde gelen bölgesi konumundaki Çukurova’da yapılacak yatırımlar yeni istihdam ve üretim ve ihracat alanları açacaktır. Hem merkezi idarenin teşvik etmesini diliyor hem de yerli ve yabancı yatırımcıların bölgemizi tercih etmesi gerektiğine inanıyoruz.”
ÇUKUROVA SİFED Yönetim Kurulu toplantısında kapsayıcı, süreklilik arz eden, kurumsal kapasitesi yüksek bir federasyon hüviyetine bürünen ÇUKUROVA SİFED’in, iki kentin ortak noktalarını sinerjiye dönüştüren, farkındalık oluşturan bir yapıyla çalışmalarını sürdüreceği vurgulandı.