Karaisalı Biberi Resmen Tescillendi Karaisalı Biberi Resmen Tescillendi

Hurda demir fiyatları da ilgili faktörlere bağlı olarak değiştiği için yakından takip etmek büyük bir önem arz eder. Özellikle de işletmeler ve yatırımcıları ilgilendiren metal malzemelerin maliyeti son dönemlerde yükselişiyle dikkat çekmiştir. Bu noktada “Hurda demir fiyatı ne kadar?” sorusunun yanıtı merak konusu olmuştur. Maliyetlerde çoğu zaman yükseliş yaşandığı için etki eden değişkenleri bilmek önem kazanıyor. 

Hurda Demir Fiyatları Neden Yükseliyor? 

Hurda demir fiyatları, birçok faktörün etkisiyle düşüş ve yükseliş göstermeye devam ediyor. Gelişen endüstri ve artan ihtiyaçlarıyla birlikte söz konusu metale olan talep en önemli etkenlerden biridir. Talebin yükselişi, paralel olarak atıl malzeme fiyatları üzerinde büyük bir öneme sahip. Bunun yanı sıra demir hurda fiyatlarının yükselmesi aşağıdaki faktörlere de bağlıdır:

●       Londra metal borsası

●       Tedarik sıkıntısı 

●       Stok seviyeleri

●       Küresel ve yerel ekonomik koşullar 

●       Döviz kurları 

●       Metal endüstrisindeki gereksinimler

●       İthal ve ihraç tarifeleri 

●       Coğrafi konum 

●       Hurdanın kalitesi, ağırlığı ve türü 

Demir hurda fiyatlarının yükselmesini etkileyen diğer önemli etkenler arasında yakıt ve geri dönüşüm süreçleri de yer alır. Metalleri eritmeye yarayan yakıt aynı zamanda lojistik gereksinimler için de kullanılır. Geri dönüşüm proseslerinde uygulanan teknolojik araçlar ve yöntemler de maliyeti etkileyen diğer unsurlardan biri. 

Güncel Hurda Demir Fiyatı Ne Kadar?

Hurda demir fiyatı ne kadar?" sorusuna; malzemenin türüne, kalitesine ve miktarına bağlı olarak değişir, yanıtını vermek mümkündür. İnşaat yıkım, toplama ve demir talaşı gibi atıl ürünlerin piyasa değerleri birbirlerinden farklıdır. Bu noktada alım-satım yapmak isteyen kişilerin hangi çeşit malzemeyi ellerinde bulundurduklarını ve özelliklerini iyi bilmeleri gerekir. Aşağıda güncel hurda demir fiyatları hakkında bilgiler verilmiştir:

Demir Hurda

Fiyat (TL/Kg)

Dkp

9.20TL

İnşaat Yıkım

8.70 TL

Toplama

7.80 TL 

Demir Talaşı 

6.00 TL

Ekstra Hurda Demir

8.95 TL

Gebzehurdasan hurda demir fiyatları, bütçe dostu maliyet aralığına sahiptir. Kullanılmış ve işe yaramayan malzemeleri yeniden kazandıran firma, yeniden üretir ve sürekliliği destekler. Piyasadaki değişkenleri göz önünde bulundurarak uygun fiyat teklifleri sunar.   

Hurda Demir Fiyatı için Gelecek Tahmini

Mevcut hurda piyasası dinamikleri üzerinden uzmanlar geleceğe yönelik tahminlerini paylaşıyor. Türkiye de dahil tüm ülkelerdeki pazar maliyetindeki değişiklikler, Londra Metal Borsası'na bağlıdır. Bunun yanı sıra değişime neden olan diğer etkenlerden biri de demir madeninin ülke içindeki varlık durumudur. Hurda bakımından zengin olan ülkeler, dış piyasa dalgalanmaları karşısında daha az etkilendiği belirtiliyor.

Uzmanlar, demir hurda piyasasındaki değişkenleri ve ülkelerin durumunu göz önünde bulundurarak hareketliliğin devam edeceğini öngörüyor. Endüstriyel ihtiyaçlar ve küresel ekonomik krizlerle atıl malzemelerin fiyatlarında dalgalanmalar görülebilir. Özellikle de Asya pazarında metale artan talep, fiyatların yukarı yönlü hareket etmesine neden olabilir. Uzmanların Türkiye'deki hurda piyasasındaki görüşleri ise döviz kurlarındaki dalgalanmalarla yakından ilişkili.   

Doğru Fiyat için Gebzehurdasan!

Hurda demir fiyatları, sektörde faaliyet gösteren işletmelere göre değişiklik gösterir. Gebzehurdasan, çeşitli atıl malzemeleri temin eden bir firma olarak maliyet konusunda alıcılarını bilgilendirir. Satmak istediğiniz metal türüne göre güncel fiyat listesini site üzerinden görmeniz mümkündür. Hurda toplama ve geri dönüşüm hizmetlerinde faaliyet gösteren Gebzehurdasan uygun tekliflerle hizmet sunar. Detaylı bilgi edinmek, alım-satım işlemlerini hızlı ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmek için web siteyi ziyaret edebilirsiniz. 

Editör: Murat BERHUN