Güncel

Halk Eğitim Merkezindeki İddialar: Eğitim Sen’den Şeffaflık ve Adalet Çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana milletvekili Ayhan Barut’un, 27 Ağustos 2024 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in cevaplaması talebiyle gündeme getirdiği Seyhan Halk Eğitim Merkezi’ndeki yolsuzluk iddiaları büyük yankı uyandırdı. Barut’un ortaya attığı iddialar, Adana Valiliği tarafından da doğrulandı ancak valilik, iddia edilen rakamların yanlış olduğunu belirtti.

Abone Ol

Açılmayan Derslere Sigorta ve Maaş Ödemesi

Olayda, Seyhan Halk Eğitim Merkezi müdürü ve bazı kişiler tarafından açılmayan dersler için sigorta girişleri ve maaş ödemeleri yapıldığı öne sürüldü. Adana Valiliği, bu iddiaları doğrularken, olayla ilgili olarak Halk Eğitim Merkezi müdürü hakkında soruşturma başlatıldığını ve bu kişinin başka bir Halk Eğitim Merkezi’ne müdür olarak atandığını açıkladı.

Eğitim Sen’den Soru: Yolsuzluk Ne Kadar Büyük?

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Adana Şube Başkanı Fatih Toprak, yaptığı açıklamada, bu yolsuzluğun halkın vergileriyle ayakta duran kurumlarda yaşanmasının ciddi bir güven sarsıntısına yol açtığını belirtti. Toprak, "Halktan alınan vergiler ile ayakta duran bu kurumlarda yaşanan bu yolsuzluk kimlerin nasıl bir iş içinde olduğunu sorgulamamıza neden olmakta ve bu kurumlara olan güvenimizi derinden sarsmaktadır." dedi.

Eğitim Sen Adana Şubesi, olayla ilgili şu soruların yanıtlanmasını talep etti:
- Bu olaya karışan kurum müdürü ne kadarlık bir yolsuzluğa bulaşmıştır?
- Bu olay için kaç kişiye dava açılmış ve açığa alınmıştır?
- Valiliğin, sayının yanlış olduğunu belirttiği, bu dolandırıcılıktan faydalanan kaç kişi vardır ve bu kişiler hakkında yasal işlem başlatılmış mıdır?
- Onayların verilmesinde etkin görevde olan ilçe şube müdürleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne yönelik bir soruşturma açılmış mıdır? İlçe Milli Eğitim’de bu olaya karışan personel var mıdır ve bu personele yönelik bir yaptırım uygulanacak mıdır?

Eğitim Sen’den Şeffaflık ve Adalet Çağrısı

Eğitim Sen, yaşanan bu olayın tüm detaylarıyla açığa kavuşturulması ve kamu zararının önlenmesi gerektiğini vurguladı. Toprak, “Mücadelemiz şeffaf bir şekilde bu sürecin yürütülmesi ve yaşanan bu olayın açığa kavuşturularak kamu zararının önüne geçilerek söz konusu paraların halkın çocukları için kullanılmasına yöneliktir. Bu amaç doğrultusunda bu tür yolsuzlukların üzerine gitmeye devam edeceğimiz gibi konunun bire bir takipçisi olacağımızı tüm kamuoyu ile paylaşırız.” ifadelerini kullandı.

Yaşanan bu gelişmeler, kamuda şeffaflık ve hesap verebilirlik talebini bir kez daha gündeme getirirken, Seyhan Halk Eğitim Merkezi’ndeki yolsuzluk iddialarının nasıl sonuçlanacağı merak konusu olmaya devam ediyor.