Adana

Gedik Yatırım’dan Bu Kez "Gelecek Nesillere" Yatırım Yaptı!

Gedik Yatırım, “Bir Kitap Bin Dünya” projesi kapsamında Adana Buhara Ortaokulu’nda yaptırdığı kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.

Abone Ol

Eğitimin toplum gelişmesindeki en büyük etken olduğu bilinciyle yola çıkan Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Onur Topaç, “2023 yılında hayata geçirdiğimiz “Bir Kitap Bin Dünya” projemizle şubelerimizin bulunduğu diğer illerdeki kütüphane ihtiyaçlarını Milli Eğitim İl Müdürlükleri ile görüşüp kütüphane sayısını arttırmak, en önemli sosyal sorumluluk hedeflerimiz arasında yer alıyor.” şeklinde konuştu.


Türkiye’nin önde gelen yatırım kuruluşları arasında yer alan Gedik Yatırım, sosyal sorumluluk bilinciyle hayata geçirdiği projelerine bir yenisini daha ekledi. Eğitimin toplum gelişmesindeki en büyük etken olduğu bakış açısından yola çıkan Gedik Yatırım, başlattığı “Bir Kitap Bin Dünya” projesi kapsamında Adana Buhara Ortaokulu iş birliğiyle hayata geçirdiği kütüphanenin açılış töreninde öğrencilerle bir araya geldi. 
19 Eylül Salı günü Adana Buhara Ortaokulu’nda gerçekleştirilen açılış törenine; Adana Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Sert, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Dağlı, Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Bakanı ve Ceo’su Onur Topaç, Gedik Yatırım Genel Müdürü Ersan Akpınar, Okul Müdürü İsmet Dal, Gedik Yatırım üst yönetimi, Adana Buhara Ortaokulu yönetimi ve okul öğrencileri katıldı.
Törendeki konuşmasında, öğrencilerin eğitim-öğretim hayatlarına katkıda bulunacak olmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Onur Topaç, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için büyük bir gayretle hareket etmeye devam edeceklerini vurguladı. 


“Bir Kitap Bin Dünya” projemizle okullarımızdaki kütüphane sayısını arttırmak en önemli sosyal sorumluluk hedefimiz”

Okuyan, düşünen, uygulayan ve takip eden bir gençlik yetiştirmek için başlattıkları bu sosyal sorumluluk projesinde yer alan herkese sonsuz teşekkür eden Onur Topaç, “Sözlerime başlamadan önce 6 Şubat sabahı yaşadığımız, tüm ülkeyi yasa boğan büyük felakette bölgede bulunan bu felaketi yaşamış herkese geçmiş olsun ve yakınlarını kaybedenlere de baş sağlığı dilemek isterim.
Gedik Yatırım olarak yaşanılan bu felakette öncelikle yaraları sarabilmek adına ilk günden itibaren bölgeye elimizden gelen yardımları yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz.” dedi.
Sözlerine devem eden Onur Topaç “2023 yılında hayata geçirdiğimiz “Bir Kitap Bin Dünya” projemizle şubelerimizin bulunduğu diğer illerdeki kütüphane ihtiyaçlarını Milli Eğitim İl Müdürlükleri ile görüşüp kütüphane sayısını arttırmak, en önemli sosyal sorumluluk hedeflerimiz arasında yer alıyor.” şeklinde konuştu.

“Kütüphaneler bilgiyle teması kesilmeyen bireyler yetiştirir”

Gedik Yatırım olarak, bu proje ile birlikte bu yıl Adana’da yaklaşık 2 bin öğrenciye katkı sağlayacaklarını belirten Onur Topaç, şunları söyledi: “Kütüphaneler, çocuklarımızın kitapla buluştuğu, kendilerini geliştirdiği, derslerindeki başarılarına katkılar sağlayan önemli bölümlerdir. Bilime, sanata, kültüre değer vermeden hiçbir alanda ilerlemenin mümkün olmadığı gibi, çocuklarımıza bu yaşta okuma ve kütüphane alışkanlığı kazandırmanın çok önemli bir adım olduğunu unutmamak gerekiyor. Her şeyden önce kütüphane, öğrencileri yaşam boyu öğrenen, bilgiyle teması kesilmeyen bireyler olarak yetiştirir. Özellikle ilkokul ve ortaokul çağında kütüphane alışkanlığı kazanan öğrencilerin bilgiyi bulma ve analiz etmede çok daha başarılı oldukları bir gerçek. Bu da onları öğrenmeye açık ve özgüvenli insanlar yapıyor.”

“Sorunlarını bilgiyle çözen nesiller yetiştirmeliyiz”

Gelişen teknolojiler ve nüfus sayılarının bilgiye olan ihtiyacı her geçen gün daha da artırdığına dikkat çeken Topaç, “Gelinen noktada elde edilen bilgilerin çeşitliliği nedeniyle bilginin ulaştırılmasında, kütüphanelere önemli görevler düşmekte. Kütüphaneler; sorunlarını bilgi ile çözebilen mutlu, başarılı, dolayısıyla çağdaş bir bilgi toplumu oluşturulmasında, geleceğimiz olan çocuklarımızın kültürel, sosyal ve teknik kalkınmasına yardımcı olma konusunda büyük sorumluluklar üstleniyor” dedi. 


“Yatırımcı Seminerlerimizle gençlere destek oluyoruz”

48 şubede 470’in üzerinde çalışanı ile sektöre öncülük eden bir şirket olarak gerçekleştirdikleri yatırımcı seminerleriyle de finansal okur yazarlığa katkıda bulunduklarını söyleyen Topaç, “Sadece “Bir Kitap Bin Dünya” projemizle değil, aynı zamanda yatırımcı seminerlerimizle de ülkemizde finansal okur yazarlığın gelişimine destek oluyoruz. Bu kapsamda 2022 yılında başlattığımız Gedik Yatırım Yatırımcı Seminerlerimizi 2023 yılı ilk ayı da dahil olmak üzere şu ana kadar 21 farklı ilde gerçekleştirerek, Türkiye’de finansal okuryazarlığın ve bilincinin artmasına olanak sağladık. “Her evde bir yatırım hesabı şart” misyonumuzla ücretsiz olarak düzenlediğimiz bu seminerlerimize, önümüzdeki dönemde de devam etmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.   

“Bilgi ve sermaye piyasalarında uzman kişi yetiştiriyoruz”

Mevcut durumda 78 binin üzerinde yatırımcının 43 milyar TL’nin üzerinde finansal varlığına ev sahipliği yaptığını da vurgulayan Onur Topaç, sözlerini şöyle noktaladı: “Ülkemizde sürdürülebilir büyümenin ancak sermaye piyasaları yoluyla gerçekleşeceğine gönülden inanıyor, doğru anlatım şekliyle yatırımcılarımızın yanında yer almayı önemsiyoruz. Gedik Yatırım olarak 32 yıl boyunca Türkiye sermaye piyasalarına katkı sunmak amacıyla yüzlerce sektör çalışanının gelişimine katkıda bulunduk. Sektörde istihdamın artışına sunduğumuz katkı yanında etkili, bilgili ve sermaye piyasalarında uzman insan yetiştiriyoruz. Başarılı sonuçların ancak nitelikli ekiplerle alınacağının bilinciyle insan kaynağımıza yatırım yapmayı birincil hedeflerimizden biri olarak görmeye devam ediyoruz.”