52 yaşındaki Fadime Köse, hastalığı nedeniyle yürümekte zorluk çekiyor ve bu sebeple çocukları ve yakınları tarafından inşaatlarda kullanılan el arabası ile taşınıyordu. Bu zor durum, bir belediye çalışanı tarafından Başkan Avan’a iletilince, Başkan hemen harekete geçerek Fadime Köse için bir tekerlekli sandalye temin etti.

Günlük yaşamını sürdürebilmek için el arabasıyla taşınmak zorunda kalan Pozantı'nın Kamışlı mahallesinde yaşayan ve iki çocuk annesi Fadime Köse’nin durumu, Başkan Avan’ın dikkatini çekti. Başkan, belediye çalışanının bu durumu kendisine bildirmesi üzerine vakit kaybetmeden hayırsever bir başka vatandaştan tekerlekli sandalye temin etti ve Köse'ye bizzat teslim etti. Başkan Avan, Fadime Köse’yi evinde ziyaret ederek hem tekerlekli sandalyeyi teslim etti hem de taleplerini dinledi.

AVAN; "KAYITSIZ KALAMAZDIM"

Başkan Ali Avan, konuyla ilgili açıklamasında 2009 yılından hizmette olan kurumu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi dolayısıyla bu tür konulara çok hassas yaklaştığını belirtti. "Özellikle Fadime Ablamızın el arabası üzerindeki fotoğrafını görünce kayıtsız kalamadım" diyen Başkan Avan, belediye personelinin bilgi vermesiyle derhal harekete geçtiklerini ifade etti. "Pozantı’mızda her hemşehrimizin bizim için ayrı bir değeri var" diyerek sözlerini sürdüren Başkan Avan, "Fadime ablamızın da durumuna sessiz kalamazdık. Kendisine güzel bir araç hediye ettik. Artık tüm işlerini kimseden yardım almadan yapabilecek duruma geldi. Fadime ablamızın bu hediye karşısındaki yüzüne yansıyan mutluluk bizi de mutlu etti" şeklinde konuşarak, bu mutluluğun kalplerdeki sevginin her engeli aşacağına olan inancını dile getirdi.

Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan, " El Arabası" utancına hediye ettiği Tekerlekli Sandalye ile Son verdi

Yüreğir'de "Narin" Hatıra Ormanı Oluşturuldu Yüreğir'de "Narin" Hatıra Ormanı Oluşturuldu

"ÇOK MUTLU OLDUM"

Fadime Köse, Başkan Avan’ın bu jesti karşısında büyük bir mutluluk yaşadı. Başkan Avan’a teşekkür eden Köse, "Belediye Başkanımızın bu hediyesi beni çok mutlu etti. Hasta olduğum için kendi başıma işlerimi göremiyordum. Çocuklarımın yardımıyla el arabası üzerinde işlerimi görmeye çalışıyordum. Fakat şimdi kimseye muhtaç olmadan kendimi işimi görebileceğimi düşünüyorum. Allah başkanımızdan razı olsun" diyerek duygularını ifade etti.

Başkan Avan’ın bu anlamlı davranışı, Pozantılı tarafından da takdirle karşılandı. Sosyal sorumluluk bilinci ve yardımlaşmanın önemini vurgulayan bu tür girişimler, toplumsal dayanışmanın ve birlikteliğin güzel örneklerinden biri olarak öne çıkıyor. Başkan Avan, benzer durumlar için her zaman duyarlı olacaklarını ve yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

Editör: Murat BERHUN