5ocakgazetesi.com

5 Ocak TV’de önemli açıklamalarda bulunan Adana Eczacılar Odası Başkanı Mürsel Yalbuzdağ, Marmara’da yaşanacak olası bir deprem için acil ilaç stoku yapılması gerektiğini söyledi.

"BUNU HEMEN YAPMALIYIZ"

5 Ocak Gündem Programında Gazeteci Serden Çevik’in sorularını yanıtlayan Başkan Yalbuzdağ, önemli uyarılarda bulundu. Adana Eczacılar Odası Başkanı Mürsel Yalbuzdağ, “Marmara Bölgesinde yaşanacak olası bir deprem, ülke sanayisini büyük etkiler. Ama sağlık sektörünü de etkiler. Bizim şimdiden ilaç stoku yapmamız gerekiyor ve bunu acil hayata geçirmeliyiz. Dünya Sağlık örgütü zaten bunun böyle olmasını istiyor. Stoklarımızda ağrı kesiciler, ishal önleyici ilaçlar ve gazlı bez gibi ilaçların stoklanması şart. Biz eczacılar olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Devletimiz bize derse ki ‘Taşın altına elinizi koyun’ hiç çekinmeden gereğini yaparız” diyerek konun önemine dikkat çekti.

Fulya Nacar: “İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetinde Lideriz” Fulya Nacar: “İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetinde Lideriz”

"LÜTFEN YAPMAYIN"

Son kullanma tarihi geçmiş ilaçlarla ilgili de bilgi veren Başkan Yalbuzdağ, “Vatandaşlarımız ilaçları alıyor ve dolaplarında bekletiyor. Kullanmadıkları ilaçların son kullanma tarihi geçince çöpe atıyorlar. Lütfen bunu yapmasınlar çünkü bu ilaçlar toprağa karışıyor. İlaçlar kimyasal olduğu için yarın öbür gün bizim etimize, meyvemize ve sebzelerimize yansıyor. Biz bazı ilçe belediyelerimizle anlaştık. Vatandaşlarımız kullanma süresi geçmiş ilaçları belediyelerimizin koyduğu konteynerlere atarsalar çevreye zarar vermemiş olurlar. Son kullanma tarihi geçmiş ilaçlar buralardan alınarak Türkiye’de sayısı üçü bulan fabrikalarda toprağa, havaya ve suya karışmadan imha ediliyor” uyarısında bulundu.

Editör: Murat BERHUN