Yerel Yönetimler

Çukurova'da Yeraltı Konteynerleri Kaldırılıyor

Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, uzun süredir kullanılan yeraltı çöp konteynerlerinin temizlik ve hijyen konusunda sıkıntı yaşatması nedeniyle yerüstü çöp konteynerlerine ağırlık verilmesini sağladı.

Abone Ol

5ocakgazetesi.com

İlçede bulunan yeraltı konteynerlerin, sızan çöp sularının tahliye edilememesi nedeniyle oluşan kötü koku ve sağlıksız ortamı değerlendiren Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, yerüstü çöp konteynerine dönüşü sağlıyor.

Bu çerçevede ilçede bulunan yeraltı çöp konteynerleri, temizlenerek toprakla dolduruluyor. Daha sonra aynı bölgeye yerüstü çöp konteynerleri bırakılıyor. 

Yeraltı çöp konteynerleri  hem sağlık açısından olumsuz durumların oluşmasına neden oluyor hem de konteynerden atık almak isteyenlerin açık bırakmasıyla insanların buraya düşmesi riskini oluşturuyordu. 

Kısa sürede tüm ilçede yeraltı konteynerlerin tamamı kapatılarak yerüstü çöp konteynerleri aktif edilecek. Başkan Kozay, halkın sağlığını ve güvenliğini önceleyerek alınan kararın kısa sürede tüm bölgelerde hayata geçirileceğini söyledi.