Uraloğlu, bakanlık görevine atandıktan sonra ilk incelemelerini Mersin’in Tarsus ilçesinde yapımı süren Çukurova Bölgesel Havalimanı şantiyesinde yaptı.
Çukurova Havalimanının 29 Ekim tarihinde açılacağı daha önce açıklanmıştı. Bakan Uraloğlu İlk etapta 8 milyon yolcu kapasitesi öngörüldüğünü kaydetti.
Bakan Uraloğlu, şöyle konuştu;
"Yolcu sayısının 9 milyona ulaşması halinde, 3. etap yatırımlarına da başlayacağız. 1. etap ve 2. etapların toplam kapalı alanı 189 bin 180 metrekare, 3 etabın ise 25 bin metrekare olmak üzere toplam 214 bin 180 metrekaredir. 1. etap ve 2. etapların toplam sabit yatırım bedeli 173 milyon 865 bin avro’dur. 3 etap dahil toplam sabit yatırım bedeli 196 milyon 815 bin avro’dur. Devletin kasasından bir kuruş çıkmadan yaklaşık 197 milyon avro yatırım gerçekleştiriyoruz ve 25 yıl içerisinde de 297 milyon 100 bin avro kira bedeli alacağız.. Yapım çalışmalarımızı yılsonu tamamlayarak havalimanımızın açılışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi.
Adana Havalimanı Faaliyetine Devam Edecekmiş, Ama Nasıl?
Uraloğlu, Adana Havalimanının ise faaliyetlerine devam edeceğini belirtti. Bölgesel Havalimanı için 1 Yılda 8 Milyon yolcu hedeflendiğini Belirten Bakan Uraluğlu Adana Havalimanının faaliyetine devam edeceği açıklaması kafa karıştırdı. Zira Adana Hava limanının yolcu kapasiyesi 6 milyon civarında. Adana Havalimanının tüm yolcuları Mersin'e kaydırılsa bile 8 milyon olamayacağı için Adana Havalimanının yolcu taşımacılığına açık olabilmesi imkansiz görünüyor. "Adana Havalimanı faaliyete devam edecek" demenin Lojistik Kargo Merkezi olacak demekle eşdeğer olacağı tahmin ediliyor.