5ocakgazetesi.com

Müzeyyen Şevkin Çağrı Yaptı “İş cinayetleri araştırılsın” Müzeyyen Şevkin Çağrı Yaptı “İş cinayetleri araştırılsın”

Kaya, önümüzdeki hafta okulların açılacağını hatırlatarak, "Ne okullarımız ne de eğitim sistemimiz, öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmenlerimizin, yöneticilerimizin ve eğitim çalışanlarının ihtiyaçlarını karşılamaya hazır durumda değil" dedi. Kaya, birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıf öğrencilerinin bu yıl yeni bir eğitim programıyla döneme başladığını belirterek, bu programın bilimsel bir dayanağı olmadığını ve çağdaş eğitim anlayışından uzak olduğunu vurguladı.

"Eğitim Sistemi Çökme Noktasına Geldi"

Ozan Kaya, AK Parti’nin eğitim politikalarının eğitim sistemini çökme noktasına getirdiğini ifade etti. Öğretmenlerin ve diğer eğitim çalışanlarının haklarının tanınmadığını ve mesleklerinin itibarsızlaştırıldığını söyledi. Kaya, "Öğretmenlerimiz bir yandan AK Parti'nin yarattığı tahribatla mücadele ederken, bir yandan da kendi haklarına yönelik saldırılarla karşı karşıya" dedi.

Öğretmen Atamaları ve Eğitim Yatırımları Yetersiz

Konuşmasında öğretmen atamaları konusuna da değinen Kaya, okulların öğretmen ataması yapılmadan açıldığını ve Danıştay'a açılan dava gerekçe gösterilerek öğretmen atamalarının geciktirildiğini belirtti. "Bu durum yalnızca öğretmenlerimizi değil, öğrencilerimizi de mağdur ediyor" diyen Kaya, eğitimdeki eksikliklerin giderilmesi için daha fazla yatırım yapılması gerektiğini savundu.

"Eğitim Sistemi Laik ve Bilimsel Olmalı"

Kaya, eğitimin laik ve bilimsel temellere dayalı olması gerektiğini belirterek, mevcut sistemin bu değerlerden uzaklaştığını ifade etti. AK Parti iktidarının eğitimde nitelikli ve eşitlikçi bir sistemi bilinçli olarak sabote ettiğini iddia eden Kaya, “Eğitim, AK Parti'nin iktidarı boyunca dini vakıflar ve derneklerle iç içe geçmiş bir hale geldi. Eğitim sistemimizin niteliği her geçen gün düşüyor" şeklinde konuştu.

"Belediyelerimiz Eğitimde Başarılı Projelere İmza Atıyor"

Son olarak belediyelerin eğitimde başarılı projelere imza attığını vurgulayan Kaya, CHP’li belediyelerin bu konudaki çalışmalarını örnek göstererek, "Eğitim sisteminin geleceği için daha nitelikli projeler üreteceğiz ve halkımızı eğitimde başarılı projelerle buluşturacağız" dedi.

Ozan Kaya, konuşmasını Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim anlayışına vurgu yaparak tamamladı ve "Eğitim, çağdaş bir toplumun temelidir ve biz bu temeli güçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Editör: Murat BERHUN