Yerel Yönetimler

Çukurova Belediye Meclisinde "Havalimanı" Temennisi

Çukurova Belediye Meclisinin Ağustos Ayı 3. Oturumu Emrah Kozay’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Abone Ol

5ocakgazetesi.com

Rahatsızlığı nedeniyle ilk 2 oturuma katılamayan Başkan Kozay oturum öncesi tüm üyeler ve konuklarla tek tek selamlaşarak geçmiş olsun dileklerini kabul etti.

İlk olarak gündem dışı söz alan CHP’li Meclis üyesi Sıtkı Keskin Şakirpaşa Havalimanının taşınmasına yönelik eleştirilerini dile getirdi.

Keskin şöyle konuştu:

“Şakirpaşa Havalimanının uçuş garantisi yoktur. Devletimizin ya da milletimizin cebinden hiçbir kuruş çıkma bugüne kadar. Bugünden sonra da çıkmayacaktık. Bu havalimanı o kadar önemli bir noktada ki gerek güvenlik açısından gerekse doğal afetler açısından kilit nokta. Örneğin deprem olduğunda Hatay'da, Maraş'ta, Antep'e, Osmaniye'ye ve diğer bu havalimanına yapılıyor Adana'da yürüyerek, dolmuşlar, belediye otobüsüyle havalimanına ulaşıyor. Her zaman ve her anlamda ekonomik ve daha fazla küpede kümede gerek kalmadan kullandığımız bir havaalanıydı. Olağanüstü durumlarda bölgesel havalimanı olarak Çok önemli işler başarıyor. Bu kadar faydalı bir havalimanını niye kapatıyoruz? Kapatmamalıyız, hepimizi Şakirpaşa Havalimanı'nın yolcu trafiğine devam etmesi için elimizi taşın altına koyma mecburiyetimiz var diye düşünüyorum.”

Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay da havalimanının Adana’da yolcu taşımacılığına devam etmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. Başkan Kozay şöyle devam etti:

“Geldiğimiz noktada Adana'nın havalimanı iptal oluyor. Uçuşların iptal edecekler ve yolcu taşımacılığını Mersin’e  taşıyacaklar. Bunun olmaması için sonuna kadar ne gerekiyorsa yapacağız. Çünkü Adana'ya bunun birçok artısı var. En önemli sadece Adana'ya değil bölgede birçok ile hitap eden bir havaalanı. Aslında çok basit tadilatlarda daha aktif hale getirilebilirdi. Hepimiz için büyük bir kolaylık sağlıyor. Düşünsene arabayı 5 dakikada oradasınız inanılmaz bir olaydı. Yine sivil toplum kuruluşları olsun, dernekler olsun, sendikalar olsun, partiler olsun, bizler olalım, hep birlikte bunun tekrardan Adana Havalimanı olarak burada kalması için elimizden Ne geliyorsa taşın altına sonuna kadar elimiz koyacağız.  Günün sonunda da umarım neticeye ulaşırız. Öyle umut ediyoruz. “

Konuşmaların ardından gündem maddeleri oybirliğiyle karara bağlandı