x hesabından açıklama yapan Burhanettin Bulut, TBMM'de gerçekleştirilen oturumda Can Atalay'ın durumunun ele alınmasına dair sert bir açıklama yaptı. Bulut, "Vatandaşın oy verdiği, milletvekili yaptığı birini hukuksuzca hapiste tutuyorlar. Bu kabul edilemez bir durum," dedi. CHP'li Bulut, Atalay'ın tutuklu bulunmasının hukuka aykırı olduğunu vurgulayarak, demokrasi ve hukuk devleti ilkelerine aykırı bir tutum sergilendiğini belirtti.

"CHP Her Zaman Haksızlığa Uğrayanların Yanında Olacak"

Bulut, konuşmasının devamında, haksızlık ve adaletsizliğe karşı CHP'nin duruşunu bir kez daha yineledi. "Kim haksızlığa uğruyorsa CHP yanında olmaya devam edecek," diyen Bulut, partisinin her zaman mağdurun ve adaletin yanında duracağını ifade etti.

Ömer Fethi Gürer'den "Müze" Çağrısı Ömer Fethi Gürer'den "Müze" Çağrısı

Can Atalay, Gezi Parkı davası kapsamında tutuklu bulunuyor ve milletvekili seçilmesinin ardından tahliye edilmemesi üzerine Türkiye'de hukuk ve siyaset çevrelerinde geniş yankı uyandırmıştı. Atalay’ın milletvekili seçilmiş olmasına rağmen hala tutuklu bulunması, muhalefet partileri tarafından yoğun bir şekilde eleştiriliyor. CHP'nin bu konudaki sert tutumu, önümüzdeki günlerde TBMM'de ve kamuoyunda tartışmalara neden olacağa benziyor.

Editör: Murat BERHUN