Müzeyyen Şevkin Çağrı Yaptı “İş cinayetleri araştırılsın” Müzeyyen Şevkin Çağrı Yaptı “İş cinayetleri araştırılsın”

5ocakgazetesi.com

Bulut, Saray düzeninde yüksek maaşlar alanların kıyma fiyatlarından etkilenmediğini, ancak milyonlarca emekçi ve emeklinin artan enflasyonla birlikte büyük zorluk yaşadığını vurguladı.

Bulut, kıymanın kilosunun 540 TL olmasının, kemer sıkmak zorunda kalan emekçiler ve emekliler için ciddi bir yük olduğunu ifade etti. Emeklilerin maaşlarıyla ancak 23 kilo kıyma alabilecek durumda olduğunu belirten Bulut, asgari ücretle geçinen bir çalışanın ise ay boyunca sadece 31,5 kilo kıyma alabilme imkânı bulduğunu söyledi.

"Kaynak Yok Yalanıyla Maaşlar Kuşa Döndü"

CHP'li vekil, iktidarın ekonomik politikalarını sert bir dille eleştirerek, maaşların "kaynak yok" bahanesiyle düşük tutulduğunu, ancak üst düzey yöneticilere birden fazla maaş verildiğini iddia etti. Bulut, "Saray düzeninde birden fazla maaş alanlar için kıymanın kilosunun 540 lira olması elbette pahalı değil" diyerek halkın alım gücünün giderek düştüğünü savundu.

Son olarak, Bulut hükümete seslenerek, "Milletin aklıyla oynamayın" ifadesiyle, halkın ekonomik gerçekleri görmezden gelmemesi gerektiğini belirtti.

Editör: Murat BERHUN