5ocakgazetesi.com

Bulut'tan "İsraf" Tepkisi: "Sarayın 1 Günlük Masrafı 4 bin 797 Emekli Maaşına Denk" Bulut'tan "İsraf" Tepkisi: "Sarayın 1 Günlük Masrafı 4 bin 797 Emekli Maaşına Denk"

Emeklilerin yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çeken Bulut, huzurevlerinde tek kişilik ve çift kişilik oda fiyatlarının büyük oranda arttığını belirtti.

Bulut sosyal medya hesabından paylaşım yaparak huzurevlerindeki tek kişilik oda fiyatı 3 bin 551 liradan 10 bin 652 liraya yükseldiğini bildirdi. Çift kişilik odalarda ise kişi başı fiyat 3 bin 110 liradan 9 bin 331 liraya çıktı. Bu durumda, emekli maaşı 12 bin 500 lira olan bir emeklinin bu yüksek ücretleri ödemesinin imkansız olduğunu belirten Bulut, "Para yoksa huzur da yok!" diyerek iktidarın bu politikasını sert bir şekilde eleştirdi.

Bulut, iktidarın emekliye yapılan zam oranını yetersiz bulduğunu ve huzurevlerine yapılan yüzde 300 ila 360 oranında değişen zamların, emeklilerin huzurlu bir yaşam sürmesini imkansız hale getirdiğini ifade etti. Emeklilerin zaten kısıtlı olan gelirleriyle nasıl bu ödemeleri yapacaklarını sorgulayan Bulut, "12 bin 500 lira maaş alan emekli bu parayı nasıl ödeyecek diye düşünen yok!" dedi.

Editör: Murat BERHUN