5ocakgazetesi.com
Bulut, mesajında özgür bir medyanın halkın sesi olduğunu vurgulayarak, basında sansürün kaldırılışının 116. yılını ve Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutladı.

"Gerçekleri Yazan Gazetecilere Minnettarız"

Burhanettin Bulut, mesajında şunları ifade etti: "Halkın sesi olan özgür bir medya dileğimle, gerçekleri yazan, topluma ışık tutan gazetecilerin Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı ve basında sansürün kaldırılışının 116. yılını kutluyorum." Bulut, gazetecilerin toplum için oynadıkları kritik role dikkat çekti ve onların çabalarının önemini vurguladı.

Yerel Medya Güçbirliği Platformu’ndan Zafer Bayramı Kutlama Mesajı Yerel Medya Güçbirliği Platformu’ndan Zafer Bayramı Kutlama Mesajı

"Özgür ve Aydınlık Yarınları Yeniden İnşa Edeceğiz"

Bulut, özgür bir basının demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu belirterek, "Gazeteciliğin suç olmadığı, sansürün, baskının olmadığı özgür ve aydınlık yarınları yeniden inşa edeceğiz" dedi. Bulut, medya üzerindeki baskı ve sansür uygulamalarının sona ermesi gerektiğine de dikkat çekti.

Bu mesajla birlikte, Burhanettin Bulut, basın özgürlüğü ve gazetecilik mesleğinin önemine vurgu yaparak, daha demokratik ve özgür bir toplum için çaba göstermeye devam edeceklerini belirtti.

Editör: Murat BERHUN