Kültür-Sanat

Bir Gelenek Unutturuluyor, Altın Koza Film Festivali Kan Kaybediyor!

Adana Uluslararası Altın Koza Film Festivalinde sanatçıların Adanalı'yı selamladığı ve renkli görüntülere sahne olan sevgi Kortejinin son yıllarda yapılmaması tepki çekiyor.

Abone Ol

Adanahabermerkezi.com

Festivalin en renkli anlarına sahne olan adeta ilgi patlaması yaşanan Sevgi Korteji son yıllarda yapılmaz oldu. Sanatçıları karşısında gören Adanalının coşkusunun arttığı Sevgi Korteji son yıllarda çeşitli gerekçelerle yapılmıyor.

Altınkoza Yöneticilerinin Sevgi Kortejinin yapılmaması konusunda medyaya yansıyan 2 farklı gerekçesi var. 

Sevgi Kortejinin yapılmaması konusunda geçtiğimiz yıllarda  Altın Koza Yöneticisi “Sinema yüz ve kalıp değiştirdi. Bundan 30 yıl önce Yeşilçam denildiği zaman akla 30-40 isim geliyordu. Şu an sektörde binlerce oyuncu var, festival süresince çok kısıtlı zamanlarda bize gelebiliyorlar. O nedene 30 yıldır yapılan sevgi kortejini gerçekleştiremiyoruz” demişti.

Bu yıl ise farklı bir gerekçeyle Sevgi kortejinin yapılmayacağı duyurulmuştu. 

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde  düzenlenen basın toplantısında her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'sevgi korteji hakkında  “Ünlü yıldızların halkı selamladığı antika arabaların sahipleri, vergi değerlerinin çok yüksek olması nedeniyle araçları kullanımdan kaldırdıklarını söyledi. Başka bir formül arayışındayız. Şu an için antika otomobillerle gerçekleştirdiğimiz sevgi korteji askıya alındı” ifadelerini kulanılmıştı.

Yani kente renk katan ve yerel ve yaygın medyada yapılan haberlerle Adana'nın olumlu tanıtımı yapılan Sevgi korteji sudan gerekçelerle yapılmamış.

Şimdi soru şu:

Acaba kente gelen sanatçılar mı antika araba olmasa sevgi kortejine katılmam demiş!

Binlerce!!! sanatçının olduğu Türkiye'de hangi sanatçılar gelmem demiş?

Yoksa planlamada ciddi eksiklikler olduğu için mi sanatçılar gelmek istememiş ve Sevgi Korteji yapılamamış.

Şimdilik bu konu arafta. 

Ancak bir gerçek var ki Altın Koza Film Festivali her yıl daha da görünmez oluyor ve değerinden uzaklaşıyor.

Bahaneler üretmek yerine çözüm üretmek gerekiyor.

Altın Koza Film Festivali'ni Tüketmeyin!