5ocakgazetesi.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın  "SGK’ya en fazla prim borcu olan 5 belediyenin tamamı CHP’li belediyelerdir. Bu gerçek yerel seçimler öncesinde de böyleydi. Seçimlerden önce yaptığımız açıklamada da bunu ifade etmiştik." açıklaması üzerine CHP Belediye Başkanlarının yanı sıra Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu'ndan da tepki gecikmedi. 

Tanburoğlu, "AK Parti iktidarının 22 yıl boyunca ülkeyi ve belediyelerin birçoğunu yönettikten sonra, CHP belediyeleri kazanınca SGK alacaklarını tahsil etmeye başlaması manidardır. Bu kararın CHP'li belediye başkanlarını çalışamaz hale getirmeye yönelik siyasi bir karar olduğu açıktır," dedi.

Başkan Karalar'ın, siyasi propaganda amacıyla açıklanan borçların çoğunun belediye şirketlerine ait olduğunu, belediyenin en fazla 2 aylık SGK borcu bulunduğunu ve bu şirketlerin borçlarının yapılandırılması durumunda kolaylıkla ödenebileceğini belirttiğini vurgulayan Tanburoğlu, "Maksat CHP'ye yetki veren halkı cezalandırmak değilse, bu makul öneri değerlendirilip devletin alacakları tahsil edilebilir," ifadelerini kullandı.

Tanburoğlu, belediyelerin kamunun hizmetinde olan kurumlar olduğunu ve siyasi sebeplerle çalışamaz hale getirmenin ne devlete ne de halka fayda sağlamayacağını belirtti. Konunun, belediye hizmetlerini engelleyecek bir noktaya gelmeden, devletin ve milletin ortak menfaatleri doğrultusunda çözülmesini umduklarını söyledi.

Ayhan Barut'tan "Av Turizmi İhalesi" Tepkisi Ayhan Barut'tan "Av Turizmi İhalesi" Tepkisi
Editör: Murat BERHUN