Pozantı Kongresi’nin 104. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; Millî Mücadelenin aziz kahramanlarını, gazilerini ve şehitlerini rahmetle ve minnetle yâd ediyor, saygıyla selamlıyorum” diyen Başkan Ali Avan mesajında şunları dile getirdi.

“Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Meclis Başkanı sıfatıyla katıldığı ilk ve tek kongre olan Pozantı Kongresi milli heyecanı artırmış, bağımsızlık yolunda bir ulus olarak kenetlenmenin de mihenk taşı olmuştur. Pozantı Kongresi, milletimizin azim ve kararlılığının en önemli göstergelerinden biridir. Kurtuluş Savaşı’nın en buhranlı günlerinde yapılan 5 Ağustos Pozantı Kongresi, Adana’nın ve ülkemizin düşman işgalinden kurtuluşunda kilit rol oynamıştır. Bu özel ve anlamlı günde, Atatürk’ün bizlere bıraktığı mirası ve bağımsızlık mücadelesindeki kararlılığını bir kez daha hatırlıyor, Pozantılı olarak göğsümüz kabaracak şekilde gurur duyduğumuzu da altını çizerek dile getirmek istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Pozantı’ya Gelişi ile Meclis Başkanı sıfatıyla katıldığı ilk ve tek kongre olan 5 Ağustos Pozantı Kongresi’nin 104. yıl dönümünü kutluyorum.”

Adana Emniyetinden Kapsamlı Denetim Adana Emniyetinden Kapsamlı Denetim

Editör: Murat BERHUN