Alışveriş esnasında da bankaların sunduğu farklı kartlar çeşitli avantajlarla tasarruf yapma imkanı sağlıyor. Bazı durumlarda puan kazanmak ve bazı durumlarda daha fazla taksit yapmak için kredi kartları tercih edilebiliyor. Ancak kredi kartı ve banka seçimi detaylı incelenmesi gereken bir durumdur. Çünkü bankalar ve kredi kartları arasında faiz oranlarının yanı sıra avantajlar bakımından da büyük farklılıklar olabiliyor. Konu kullanıma geldiğinde ise mobil bankacılık uygulamaları göz önünde bulundurulmalıdır. Gelişen teknoloji sayesinde birçok finansal ve bankacılık işlemi mobil bankacılık üzerinden yapılabiliyor. Cep telefonu üzerinden finansal işlemlerin yanında ödeme kolaylıkları da sunuluyor. Bu sebepten dolayı, gelişen teknolojiye ayak uydurmak ve mobil bankacılığın avantajlarını kart seçerken göz önünde bulundurmak önemlidir.

Mobil Bankacılıkla Yapılabilecekler

Mobil bankacılık uygulamalarını kullanarak çeşitli işlemlerde büyük kolaylık sağlayabilirsiniz. Basit bir alım satım veya hesap işlemini düşünürseniz, bir banka şubesine gidip gelmek zaman alır ve bu esnada yol masrafları da oluşabilir. Harcanan toplam zaman önemli bir miktarı bulabilir. Bu işlemleri evden yapmak, mobil bankacılığın sunduğu en büyük avantajlardan biridir. Mobil bankacılık uygulamaları ile hesap bakiyesini görme gibi basit işlemlerin yanı sıra karmaşık finansal işlemler de yapılabiliyor. Tabii ki, yapılabilecek işlemler ve bu işlemlerin sınırları bankaya ve uygulamaya göre değişiklik gösterir. Bu işlemlere yakından bakarak bankalar ve banka kartları arasında karşılaştırma yapabilirsiniz.

  • Kredi başvurusunu pratik bir biçimde yapmak da mobil bankacılık üzerinden çoğu zaman mümkün. Bu sayede zaman kazanarak rahat bir biçimde başvuruda bulunabilirsiniz. Bazı durumlarda kredi için çeşitli kredi kartlarına da başvurmanız gerekebilir. Yapay zekaya sahip danışmanları olan mobil bankacılık uygulamaları, işlemlerinizi daha kolay hale getirebilir ve ne koşulları yerine getirmeniz gerektiğini pratik bir biçimde belirtir.

    Gürer'den Tepki: “Mısır ürününde ithalatın kapısı açık unutuldu” Gürer'den Tepki: “Mısır ürününde ithalatın kapısı açık unutuldu”
  • Yatırım işlemleri yapmak için de mobil bankacılık uygulamaları bir araç olarak kullanılabilir. Özellikle farklı borsaları hızlı bir biçimde görüntüleyebilmek cep telefonları ile gayet kolaydır. Mobil bankacılık uygulamalarının yanı sıra web tarayıcıları ve diğer programlarla işlemlerinizi daha hızlı bir biçimde halledebilirsiniz. Farklı değerleri cep telefonları üzerinden karşılaştırmak çok daha kolay olabiliyor.

  • Faturaları otomatik ödeme için de mobil bankacılık uygulamaları kullanılabiliyor. Bankanıza ve kartınıza göre çeşitli avantajlar elde edebilirsiniz. Ödeyeceğiniz faturalar üzerinden puanlar kazanıp bunları farklı harcamalarda değerlendirebilirsiniz. Bu durum, yine banka ve kartın sunduğu avantajlara bağlıdır.

Para transferi gibi işlemler de mobil bankacılık üzerinden rahatlıkla yapılabiliyor. Sıra bekleme ve kayıt işlemleri ile uğraşmadan, çok pratik bir biçimde para gönderebilirsiniz. Bu hizmet, kendi kartlarınız arasında da kullanılabiliyor. Bankalar, havale işlemlerinde indirim veya ücretsiz hizmet sunarak avantaj sağlayabilirler.

Hangi Kredi Kartını Seçmeli?

Mobil bankacılığın kullanım açısından önemi büyüktür ve bankaların sunduğu kredi kartları da bu bağlamda değerlendirilebilir. Bankalar, kendi mobil uygulamaları aracılığıyla gelişmiş hizmetler sunarak kullanıcılara daha fazla kolaylık sağlayabiliyor. Bazı bankalar ise mobil bankacılık kullanıcılarına özel avantajlar da sunmaktadır. Bu nedenle, en iyi kredi kartını seçerken mobil bankacılık özelliklerini de karşılaştırmanız önemlidir. Örneğin, bazı bankalar mobil bankacılık üzerinden döviz alım satımına imkan tanırken, bazıları ise daha fazla döviz seçeneği sunabiliyor. Sonuç olarak, en iyi kredi kartı, ihtiyaçlarınız ve kullanım alışkanlıklarınız doğrultusunda şekillenmektedir. Kolay bir karşılaştırma istiyorsanız da Cimri Finans ile farklı seçenekleri hızlıca karşılaştırabilirsiniz.

Editör: Murat BERHUN