Güncel

Balkan Türkleri Derneği Başkanı Aziz Sağıroğlu'na Önemli Görev

Merkezi Bursa’da olan Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu 7.Büyük Olağan Genel Kurulu gerçekleştirdi.

Abone Ol

Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Kongreye CHP Genel Başkanı Özgür ÖZEL, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit ÖZDAĞ, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi ÇAYIR, Bulgaristan HÖH Partisi Genel Başkanı Cevdet ÇAKIROF, İyi Parti Temsilcisi Lütfü TÜRKKAN, Bulgaristan da seçilen son Başbakanı Nikolay DENKOF, Kosova Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Topluluklar Danışmanı Konseyi Türk Topluluğu Temsilcisi Atakan KORO, Ülkemizden ve Bulgaristan Milletvekilleri, çeşitli şehirlerin Büyükşehir, İl ve İlçe Belediye Başkanları ve Kongre delegeleri katıldı. Kongre de bir önceki BRTK Genel Başkanı Sabri MUTLU tekrar Genel Başkan olarak seçildi. 

Türkiye ve Balkanlar’da faal 300’den fazla Balkan derneğinin ve 12 Federasyonun çatı örgütü niteliğindeki BRTK’nın Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliğine Akdeniz Bölgesinde özellikle Adana’da etkin faaliyetlerde bulunan Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı aynı zamanda Yüreğir Belediyesi Meclis Üyesi olan Aziz SAĞIROĞLU Adana ve Bölgesini Temsilen Genel Merkez Yönetim Kuruluna seçildiler.

Aslen Bulgaristan’dan göç etmiş olan Sağıroğlu;
“ Bu güvene layık olacağım. Yaklaşık 10 Yıldır Yöneticilik ve son 8 Yıldır Adana Balkan Türkleri Derneğimizin başkanlığı görevini yürütmekteyim.
Bölgemizde Balkan Kültürünün yaşatılması ve Geçmişte yaşadığımız sıkıntıları örmek alarak Camiamıza en iyi hizmeti sunmak için Mücadele etmekteyim.
Bölgemizde Camiamıza Kalıcı çok güzel eserler meydana getirdik, Tabikide bu eserler insanlarımızın bizlere olan inancı güveni ve bizlere verdiği desteğin ürünüdür.
Konfederasyonumuzda bizlere layık görülüp verilen görevi Camiamız adına en iyi şekilde yerine getireceğim.
Göreve gelmemizde bizlere desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başta Genel Başkanım Sn.Sabri MUTLU ve Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanım Sn.Hüseyin VATANSEVER’ e Teşekkür ederim.”  diyerek sözlerini tamamladı.