Ekonomi

Bakır Hurda Fiyatı Artış Trendi Sürüyor

Hurda bakır fiyatları, endüstriyel talebin artmasıyla birlikte yükseliş trendini devam ettiriyor.

Abone Ol

Yaşanan bu trend, birçok sektörü yakından ilgilendiriyor. Fiyatların hangi seviyeye kadar çıkacağı, ekonomik göstergelere etkisinin ne olacağı ise şimdilik bilinmiyor. İşte, uzmanların yorum ve değerlendirmeleriyle hurda fiyatlarına dair beklentiler!

Hurda Bakır Fiyatları ve Ekonomik Etkileri

Hurda bakır fiyatlarında yaşanan yükseliş, ulusal ve küresel çapta çok sayıda sektörü etkiledi. Elektronik, otomotiv ve inşaat ise bu sektörlerin başında geliyor. Söz konusu atıl ürünün maliyetlerinin artmasıyla birlikte materyalin üretim alanlarındaki fiyatı da yukarı yönlü değişiyor.

Yükselen maliyetler, birçok sektör için dezavantaj oluştursa da geri dönüşüm alanında yer alan firmalar, bu durumdan olumlu etkileniyor. Bu kapsamda ilgili firmaların kar marjı da güçlü bir ivme kazandı.

Hurda Bakır Fiyatları İçin Değişim Trendleri

Küresel ekonomik toparlanma, yeşil enerjiye ve sürdürülebilirliğe verilen önemin artması söz konusu atıl ürüne olan talebin yükselmesine neden oluyor. Buna bağlı olarak bakır hurda fiyatı da yükseliyor.

Uzmanlar, dünyada meydana gelen trendlerin güçlenmesi durumunda ilgili materyale olan talebin katlanarak artabileceğini öngörüyor. Yapılan öngörünün gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ise kesin değil. Ancak pek çok ekonomist, yakın vadede hurda fiyatlarında herhangi bir düşüşün yaşanmayacağını öne sürdü.

Hurda Bakırın Kilosu Ne Kadar Oldu?

Atıl ürünlerin kilosu, Londra Metal Borsa’sı başta olmak üzere pek çok unsurdan etkilenerek değişir. Peki, son güncellemelere göre hurda bakırın kilosu ne kadar oldu?

Hurda Türü

Fiyat (TL)

Soyma

305 TL

Lama

300 TL

Kırkambar

301 TL

Külçe (%98)

290 TL

Granül (Kırkambar)

296 TL

Bakır Talaşı (Cu %98)

290 TL

Bakır Çamuru

105 TL

%30 Bakırlı Kablo

99 TL

%40 Bakırlı Kablo

142 TL

%50 Bakırlı Kablo

197 TL

Kırkambar Karışık Kırma

299 TL

Antigron Kırma

300 TL

Ttr Kırma

297 TL

Uzmanlar, maliyet farklılıklarındaki temel kıstasın saflık derecesi olduğunu belirtiyor. Elektrik ve telefon kablolarının soyulmasıyla elde edilen soyma bakır, yüksek saflık derecesi nedeniyle en değerli hurdalardan kabul ediliyor.

Hurda bakır fiyatları belirlenirken küresel piyasalar, arz ve talep dengesi, döviz kuru ve mevsimsel etkiler dikkate alınıyor. Söz konusu etkiler nedeniyle rakamlar, günlük olarak değişiklik gösteriyor.

Hurda Bakırın Enerji Maliyetleri Üzerindeki Etkisi

Hurda bakırın kullanım alanlarının başında enerji sektörü yer alır. Bu nedenle fiyatları ile enerji maliyetleri arasında direkt bir ilişki bulunur. Maliyetlerin yukarı yönlü olarak değişmesi, enerji iletiminde kullanılan kabloların maliyetinin artmasına neden olur. Özellikle yeni kurulan yenilenebilir sistemler, söz konusu durumdan fazlasıyla etkilenir. Burada oluşan maliyetler ise doğal olarak enerji maliyetlerine de yansıtılır.

Hurda Bakırın Arz ve Talep Durumu

Sanayi üretimi ve enerji yatırımlarının küresel çapta artması, söz konusu atıl ürüne olan talebin yükselmesine neden olur. Bakır madenciliğinde yaşanan aksaklıklar ve artan maliyetler ise arzın yeteri kadar artmasının önüne geçer. Bu nedenle fiyat skalası da sürekli olarak değişiklik gösterir.

Analistler, dünyadaki sanayi ve enerji yarışının devam etmesi durumunda hurda bakır fiyatları yükselişinin uzun süre devam edeceğini tahmin ediyor.

Hurda Bakır Fiyatları Artacak mı?

Piyasa analistleri, orta ve uzun vadede söz konusu olan atıl ürünün maliyetlerindeki artış trendinin süreceğini ifade ediyor. Analistler, öngörülerini ise gelişmekte olan ülkelerin enerji ve internet altyapılarındaki çalışmalara ve enerji yatırımlarına dayandırıyor.

bakirhurdafiyatlari.com.tr, söz konusu atıl ürünün alım ve satımında güvenilir bir adrestir. Güncel fiyatlar ve profesyonel hizmet anlayışıyla sektörde fark yaratan firma, ihtiyaçlarınıza etkili çözümler sunar. Detaylı fiyat bilgisi için firmanın web sitesini ziyaret edebilirsiniz.